Magazin online de produse naturiste, bio, suplimente nutritive, cosmetice handmade, remedii naturiste. Solutii naturale pentru sanatate si frumusete.
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Beneficii:- reduce aciditatea gastrica- ajuta la digestie- trateaza infectiile- creste pofta de mancare- intareste sistemul osos- buna pentru ochiDaca nu suferiti de diabet, puteti sa mancati stafidele ca atare, sau impreuna cu fulgi de cereale, musli, iaurt, etc. Se foloseste la prepararea produselor de patiserie si prajituri.Ingrediente: struguri (vitis vinifera) uscati.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoro
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Multe gospodine isi amintesc de aceste fructe dulci doar de sarbatori, cand le folosesc la cozonaci insa, desi au o utilitate aparent banala, cu aspect batranicios si o textura uscata, stafidele sunt o alternativa sanatoasa, plina de beneficii pentru intregul organism si pot fi consumate si ca atare, in locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahar si aditivi extrem de nocivi. Stafidele au efecte pozitive nu doar i
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Beneficii:- reduce aciditatea gastrica- ajuta la digestie- trateaza infectiile- creste pofta de mancare- intareste sistemul osos- buna pentru ochiDaca nu suferiti de diabet, puteti sa mancati stafidele ca atare, sau impreuna cu fulgi de cereale, musli, iaurt, etc. Se foloseste la prepararea produselor de patiserie si prajituri.Ingrediente: struguri (vitis vinifera) uscati.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoro
Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorand cat greutatea lor in aur pentru oamenii de atunci. Acestea ascund proprietati extraordinare care te ajuta sa iti pastrezi o sanatate de invidiat._x000D_ Semintele de susan au in continut magneziu si alti nutrienti, ajutand la prevenirea diabetului._x000D_ Alergeni: Poate contine urme de gluten, soia, arahide, alune._x000D_ Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros._x000D_ Valori nutritionale: _x000D_ _x000D_ 630kcal 100 g_x000D_ P
Arborele de cacao isi are originea in America Centrala. El are o inaltime de 4-5 m. Pastaile cresc direct pe coaja si contin o pulpa alba si intre 20 si 40 de boabe de cacao. Untul se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. In componenta sa se regasesc acizii stearic, oleic, palmitic, linoleic, acizii grasi esentiali omega 6 si omega 9, polifenoli, teobromina, squalane, tocoferoli si fitosteroli. Este de asemenea o sursa importanta de
Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni. Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate. Fierul ajuta formare
Desii multi cred ca hrisca face parte din familia cerealelor, defapt ea este inrudita cu macrisul, rubarba si stevia creata.Hrisca este bogata in vitaminele B, E, K si in minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru si zinc. Pe langa aceste elemente mai contine aminoacizi esential.Recomandare:Hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara, dar si un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei. Este recomand
Stiati ca tocmai in societatea actuala, moderna si preocupata constant de alimentatia sanatoasa, ovazul este folosit in 95% din cazuri ca hrana ideala pentru cabaline si doar 5% pentru consumul uman?Acest lucru ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru ca semnaleaza faptul ca oamenii inca nu sunt constienti de efectele nemaipomenite ale acestui aliment. Ovazul constituie optiunea cea mai sanatoasa pentru un mic dejun perfect pentru ca un singur bol de ovaz poate face minuni pentru corpul tau.Fulgii de
Hrisca este bogata in vitaminele B, E, K si in minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru si zinc. Pe langa aceste elemente mai contine aminoacizi esential.Recomandare:Hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara, dar si un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei. Este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardio-vasculare si hipertensiune arteriala. Hrisca poate fi considerata un alime
Curmalele sunt renumite inca din antichitate si este cultivat de 4000 de ani. In Egiptul Antic era un simbol al fertilitatii. Curmalele cand ajung la maturitate, fructele devin dulci si foarte aromate._x000D_ Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%._x000D_ Curmala este unul dintre cele mai bune energ
Cocosul consumat regulat, datoritAƒ conA inutului de substanA e minerale (in primul rand calciu, magnesiu, zinc, seleniu AŸi fier) ajutAƒ la invingerea oboselii, a extenuAƒrii.Are un conA inut bogat in fibre, ameliorand digestia AŸi totodata fiind un antidot eficient in cazul unor boli intestinale. Deoarece in afarAƒ de acestea conA ine AŸi acid gras nesaturat in cantitate insemnatAƒ, consumul regulat de cocos reduce AŸansa de apariA ie a bolilor de inimAƒ. Are AŸi efect purgativ, diuretic respectiv
Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni. Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate. Fierul ajuta formare
Nuca de cocos este un produs exotic si totusi cunoscut in toata lumea datorita gustului deosebit si beneficiilor sale! Cocosul consumat regulat, datorita continutului de substante minerale (in primul rand calciu, magnesiu, zinc, seleniu si fier) ajuta la invingerea oboselii, a extenuarii. Are un continut bogat in fibre, ameliorand digestia si totodata fiind un antidot eficient in cazul unor boli intestinale. Deoarece in afara de acestea contine si acid gras nesaturat in cantitate insemnata, consumul re
Tataneasa este o planta al familiei Boraginacee si este folosita ca planta medicinala de secole. Grecii si romanii antici o foloseau pentru a opri sangerarile si pentru a vindeca taieturile. Este o planta nativa din Asia si Europa, insa care acum se cultiva intensiv si in Statele Unite si Australia.Maceratul uleios de tataneasa este utilizat extern pentru a trata multe afectiuni inclusiv arsuri si leziuni, ulceratii, eruptii cutanate, psoriazis, eczeme, intepaturi de insecte, umflaturi, contuzii
Florile de galbenele respectiv extractele sunt foarte des intalnite in medicina alternativa dar si in cea alopata datorita efectelor terapeutice recunoscute si cunoscute inca din antichitate.Galbeneaua este o planta cu tulpina ramificata si paroasa, cu flori centrale de culoare galben-portocalie. O putem intalni in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa garduri.Cu proprietati calmante, epitelizante si antiinflamatoare, uleiul de galbenele este recomandat in ingrijireatenul