Un vin clasic, rosu, cu gust de mure si coacaze negre, apoi arome de cirese si zmeura, cu gust usor de cimbru uscat si cuisoare, cu miros picant, de mur, coacaz negru, piper negru si zahar brun, obtinut din 80% vin invechit in rezervoare de otel si 20% vin invechit timp de trei luni in butoaie de 300 de litri de stejar maghiar de trei sau patru ani.
Un vin perlant cu spumare moale, cu gust de lamaie, lime si grapefruit galben, cu miros de lamaie, caise, pere galbene si flori albe, obtinut dupa 3-4 luni de maturare, amestecare si apoi saturatie cu dioxid de carbon.
Un vin clasic, rose, cu gust de coacaz rosu, capsuni, piersici suculente, iaurt si inghetata de capsuni, piper alb si trandafir, cu miros intens de fructe de padure, litchi, grapefruit roz, zmeura si piper roz, obtinut in 4 luni in rezervoare de otel.
Un vin clasic, alb, cu gust de mere, pere si piersici, acoperite cu fructe tropicale si putin piper alb, cu miros de flori albe, lamaie si piersici cu pulpa alba, obtinut in 3 luni in rezervoare de otel.
Un vin clasic alb, premiat, medaliat cu argint, cu gust de mere verzi, coaja de tei, ananas proaspat si condimente verzi, cu miros de lamaie, coaja de lamaie, mar verde si piper alb, obtinut dupa 3 luni de la o maturare fina intr-un rezervor de otel.
Un vin special fermentat cu drojdie salbatica, din colectia MSP (Meresz Sandor Projekt), cu gust de grapefruit alb, ananas confiat, ghimbir, piper alb si suc de lamai, cu miros de floare de soc, grapefruit alb, coaja de lamaie confiata si ananas, obtinut dupa ce incepe fermentatia cu drojdie salbatica, si apoi se termina cu drojdia clasica, in 3 luni de maturare intr-un rezervor de otel si 5% intr-un butoi francez nou.
Un vin special din colectia MSP (Meresz Sandor Projekt), cu gust de ceai verde, coaja de bergamota, gust retinut de piper alb si ghimbir si cu caracter de bere usoara, cu miros de miere, ceai verde deschis, bergamota, coaja de lamaie confiata si ananas, obtinut dupa ce a fost inmuiat peste noapte in coaja, apoi un an in rezervoare de otel dupa limpezire la rece, fara adaugare de drojdie si sulf, neclarizat, nefiltrat.
Este probabil cel mai indraznet vin din seria MSP pana in acest moment. Am ales cu indrazneala un instrument inovator si ecologic: Flexcube. Din Sauvignon Blanc am scos un vin mai matur decat cunoscutul precedesor. Este un vin special MSP, premiat, cu gust de limele, de condimente proaspete, menta, condimente de butoi si fum si fructe stelate in tonuri, cu miros de mar verde, tei, condimente verzi, fum si putin de fructe tropicale, a fost obtinut prin fermentare si maturare timp de 6 luni intr-un rezervor
Este un vin special MSP rosu, cu gust de portocale rosii, coji de portocale confiate si mandarine, condimente dulci si hibiscus, cu miros de lamaie si piper trandafir la inceput, urmat de rodie si prune uscate, de afine uscate cu note dulci, obtinut dupa recoltare manuala iar apoi vinul a fost tinut la macerat in coaja timp de 14 zile dupa care invechit timp de 10 luni intr-un butoi vechi de 20 hl din stejar maghiar si doua butoaie noi de 300 de litri; A fost imbuteliat fara limpezire si filtrare.
Vin perlant rose, 0,75 l Etyeki Kuria Plane Frizzante Rose este un vin rose sec, un vin spumant obtinut prin metoda charmat din soiurile Blaufrankisch si Zweigelt, cu adaugare de dioxid de carbon. Caracterizat de o efervescenta discreta cu un perlaj fin si un avant tineresc. Are o culoare de roz pal si este cu o aciditate ridicata. O aroma lingusitoare, bogata de fructe, care ne aminteste de capsuni, coacaze rosii. In gura este caracterizat de fructe de padure rosii si o senzatie plina. Multumit acizilor
Vin alb, 0,75 l Etyeki Kuria - Chardonnay 2018, 0.75l Exceptia intareste regula: singurul vin alb de la Etyeki Kuria este partial fermentat si maturat in butoaie. Echilibrare reusita intre fructe si notele de butoi de stejar. DESPRE VIN Cum a fost obtinut: - 12 luni de maturare fina, 75% in rezervoare de otel si 25% in butoaie de stejar de 300 litri (30% noi) Olfactiv: - fructe galbene, mere, pere, grapefruit, putin salcam alb, combinat cu seminte prajite si vanilie Gust: - lamaie, pomelo, mar
Un vin rosu clasic, cu multe premii, medaliat cu aur, argint si bronz la multe competitii, un vin cu gust de cirese suculente, afine, condimente dulci si capsuni, cu miros de cirese, prune uscate, nucsoara si cuisoare, obtinut dupa 15 luni de maturare in butoaie de stejar maghiar, francez si austriac de 300 si 228 litri (30% noi).
Un vin rosu clasic, participant si premiat in multe competitii, premiat cu aur, cu gust de visine, cu note de afine, pe langa cel de lemn dulce si minerale, cu miros de cirese, zmeura si suc de afine, condimente dulci si piper negru, obtinut dupa 12 luni de maturare in butoaie de stejar de 300 litri (50% noi).