Acetyl L-Glutathione este o tripeptida compusa din trei aminoacizi: cisteina, glicina si acid glutamic (sau glutamat). Adesea numit , žmaestru antioxidant, , glutationul este produs in mod natural in corpul uman. Nivelurile sale cele mai concentrate se gasesc in pancreas, rinichi si ficat, dar este prezent in fiecare celula din fiecare organ. Este cel mai protector antioxidant produs de corpul nostru.
Seleniul este unul dintre oligoelementele esentiale, o clasa de nutrienti de origine minerala, a caror prezenta in organism, in cantitati mici, este vitala. Mineralele incadrate in aceasta categorie sunt cele prezente in mod natural in corpul uman, in cantitati mai mici de 1 mg kg de masa corporala. Rolul lor se extinde de la functii metabolice si hormonale, la functii celulare. Seleniul, la fel ca iodul, fierul, cuprul, zincul, cromul, borul si molibdenul, prezinta un risc de carenta demonstrat, spre d
L-teanina (L-theanine) este un compus natural din ceaiul verde si din cel negru, care se gaseste si sub forma de supliment alimentar si care are o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi o putere de concentrare imbunatatita. L-teanina este un aminoacid care nu este produs de corpul uman. Ceaiul verde, ceaiul negru si anumite tipuri de ciuperci contin in mod natural L-teanina. Aceasta substanta poate avea efect asupra nivelului anumitor substante chimice din creier, printre care serotonina si dopami
L-teanina (L-theanine) este un compus natural din ceaiul verde si din cel negru, care se gaseste si sub forma de supliment alimentar si care are o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi o putere de concentrare imbunatatita. L-teanina este un aminoacid care nu este produs de corpul uman. Ceaiul verde, ceaiul negru si anumite tipuri de ciuperci contin in mod natural L-teanina. Aceasta substanta poate avea efect asupra nivelului anumitor substante chimice din creier, printre care serotonina si dopami
Bitter Melon sau Momordica Charantia este o planta comestibila apartinand familiei Cucurbitaceae si creste mai ales in Asia si Africa. Ea poate fi intalnita si in Australia si insulele Pacificului. Este cunoscuta sub denumirea de tartacuta amara sau pepene amar. Momordica Charantia este renumita pentru cantitatea remarcabila de micro si macronutrienti pe care o contine si pentru beneficiile pe care le are daca este consumata.
Biotina este una dintre cele 8 tipuri de vitamina B din organismul uman. Cunoscuta si sub numele de vitamina B7 sau vitamina H (de la , žhaar und haut, , par si piele in limba germana), este o parte vitala a unui organism sanatos, jucand un rol important pentru sanatatea pielii si a parului, a sistemului nervos, a tractului digestiv si in buna functionare a metabolismului, asigurand un nivel optim de energie.
Bromelaina face parte din clasa enzimelor proteolitice si are rol direct in metabolizarea si degradarea proteinelor alimentare. La nivel digestiv, aceasta participa in mod activ la procesul digestiei, usurand absorbtia nutrientilor proveniti de la alimentele de natura proteica. Bromelaina poate trece de bariera digestiva, absorbindu-se si trecand mai departe in sange, astfel ca aceasta are rol benefic si in alte parti ale organismului. Printre beneficiile aportului de bromelaina se numara si rolul sau ant
CarotenAll contine alfa si beta-caroten extras din fructele de palmier (EVTene, ) intr-un raport similar cu morcovii. O capsula moale de CarotenAll ofera cantitati mai mari de carotenoizi majori (alfa si beta-caroten, luteina, zeaxantina si licopen) decat 5-6 portii de fructe si legume.
Uleiul de krill este extras din krili, care sunt crustacee de mici dimensiuni, prezente in toate oceanele lumii. El este apreciat pentru continutul lui bogat in antioxidanti si acizi grasi Omega 3, dar si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii organismului. Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de krill consta in sustinerea functiilor cardiovasculare. El reduce colesterolul LDL si trigliceridele, in timp ce creste colesterolul HDL, reducand astfel riscul de aparitie a bolilor cardi
Vitamina D este cunoscuta drept vitamina soarelui , deoarece este produsa in timpul expunerii la razele soarelui, insa se regaseste in mod natural si in anumite alimente, fiind benefica pentru mentinerea sanatatii oaselor. In cele ce urmeaza, vom afla care sunt toate beneficiile vitaminei D, care sunt cauzele carentei de vitamina D si cum se manifesta aceasta, cum se administreaza, cand apare excesul de vitamina D.
Beta-glucanul este o forma specifica de fibra alimentara solubila. Acesta se gaseste in peretii celulari ai anumitor tipuri de plante si a unor drojdii, bacterii, fungi si alge. Exista insa si suplimente care contin beta-glucan. Aceste fibre au o multime de beneficii pentru sanatate, ele fiind recunoscute pentru capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolului, inflamatia, dar si multe altele. In plus, specialistii au realizat o serie de studii pentru a verifica efectele sale asupra sanatatii inimii. De
L-tirozina este un aminoacid necesar pentru sinteza proteinelor si este un precursor pentru mai multi compusi importanti, printre care tiroxina, melanina si neurotransmitatorii dopamina si norepinefrina. Dopamina si norepinefrina sunt hormoni importanti si transmitatori ai sistemului nervos central care ajuta la mentinerea starii de spirit, a atentiei, a concentrarii si a cognitiei. Prin cresterea dopaminei si norepinefrinei la nivel celular, tirozina poate ajuta la mentinerea sanatatii neurologice si la
Jarrow Formulas Polifenoli Afine + Coji de strugure este un amestec sinergic de antioxidanti flavonoizi standardizati. Extractul suedez de afine contine 25% polifenoli ca antocianozide. Extractul de coaja rosie de struguri contine 30% polifenoli, inclusiv antociani. Aceste flavonoide sustin integritatea capilarelor si a altor vase de sange din ochi.
Borage este un ulei presat la rece, fara hexan si stabilizat din seminte de borage (Borago officinalis). Uleiul de borage este cea mai mare sursa de GLA disponibila. GLA este un acid gras omega-6 important, necesar pentru producerea de prostaglandine benefice (compusi asemanatoare hormonilor), care joaca un rol important in promovarea sanatatii pielii si a functiei imunitare. Uleiul de borage ofera suport nutritional in timpul disconforturilor usoare asociate cu sindromul premenstrual.
Inulina si FOS (FructoOligozaharidele) au fibre prebiotice solubile, care promoveaza cresterea bacteriilor prietenoase pentru a produce metaboliti importanti, inclusiv acidul lactic si acizii grasi cu lant scurt acetat, propionat si butirat. Acidul lactic ajuta la mentinerea pH-ului corect in intestin. Mai mult, acetatul, propionatul si butiratul promoveaza integritatea celulelor intestinale care captusesc colonul.