Acidul hialuronic este o molecula care se gaseste in mod natural in organismul uman, insa este si un ingredient activ in diferite produse cosmetice. Rolul sau pentru corpul uman este foarte important, avand, pe de-o parte, beneficii in ceea ce priveste incetinirea procesului de imbatranire si, pe de alta parte, efecte pozitive cand este utilizat in tratamente complementare pentru unele afectiuni oculare sau a unor forme de artrita.
Protectia impotriva luminii albastre MaculaPF, (factori de protectie) este o combinatie sinergica a trei carotenoizi cheie pentru a proteja maculele ochilor impotriva stresului oxidativ, a luminii albastre de la toate tipurile de ecrane, a iluminatului LED si a razelor solare. Macula este responsabila pentru focalizare si culoare.
Extractul Jarrow Formulas Milk Thistle (Silybum marianum) 30:1 este standardizat pentru a contine 80% total de flavonoide din seminte de Milk Thistle, inclusiv izosilibinine, silibinine, silichristin si silidianin. Acest grup de flavonoide, cunoscut sub numele de Silymarin, sustine functia ficatului mentine nivelurile protectoare de glutation. Silimarina este un puternic antioxidant care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism. Astfel, principiul activ poate opri degradarea celulara, impie
Acetyl L-Glutathione este o tripeptida compusa din trei aminoacizi: cisteina, glicina si acid glutamic (sau glutamat). Adesea numit , žmaestru antioxidant, , glutationul este produs in mod natural in corpul uman. Nivelurile sale cele mai concentrate se gasesc in pancreas, rinichi si ficat, dar este prezent in fiecare celula din fiecare organ. Este cel mai protector antioxidant produs de corpul nostru.
Seleniul este unul dintre oligoelementele esentiale, o clasa de nutrienti de origine minerala, a caror prezenta in organism, in cantitati mici, este vitala. Mineralele incadrate in aceasta categorie sunt cele prezente in mod natural in corpul uman, in cantitati mai mici de 1 mg kg de masa corporala. Rolul lor se extinde de la functii metabolice si hormonale, la functii celulare. Seleniul, la fel ca iodul, fierul, cuprul, zincul, cromul, borul si molibdenul, prezinta un risc de carenta demonstrat, spre d
L-teanina (L-theanine) este un compus natural din ceaiul verde si din cel negru, care se gaseste si sub forma de supliment alimentar si care are o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi o putere de concentrare imbunatatita. L-teanina este un aminoacid care nu este produs de corpul uman. Ceaiul verde, ceaiul negru si anumite tipuri de ciuperci contin in mod natural L-teanina. Aceasta substanta poate avea efect asupra nivelului anumitor substante chimice din creier, printre care serotonina si dopami
L-teanina (L-theanine) este un compus natural din ceaiul verde si din cel negru, care se gaseste si sub forma de supliment alimentar si care are o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi o putere de concentrare imbunatatita. L-teanina este un aminoacid care nu este produs de corpul uman. Ceaiul verde, ceaiul negru si anumite tipuri de ciuperci contin in mod natural L-teanina. Aceasta substanta poate avea efect asupra nivelului anumitor substante chimice din creier, printre care serotonina si dopami
Bitter Melon sau Momordica Charantia este o planta comestibila apartinand familiei Cucurbitaceae si creste mai ales in Asia si Africa. Ea poate fi intalnita si in Australia si insulele Pacificului. Este cunoscuta sub denumirea de tartacuta amara sau pepene amar. Momordica Charantia este renumita pentru cantitatea remarcabila de micro si macronutrienti pe care o contine si pentru beneficiile pe care le are daca este consumata.
Probioticele sunt asa-numitele bacterii bune, care se gasesc in mod natural in organismul nostru si ajuta la asimilarea substantelor nutritive, luptand in acelasi timp impotriva infectiilor. Sunt microorganisme care alcatuiesc flora benefica a organismului, iar in corpul nostru traiesc intre 400 si 500 de astfel de tulpini de bacterii. Aceste microorganisme se regasesc la nivelul pielii, tractului uro-genital, cailor respiratorii superioare, cavitatii bucale si, in mare masura, la nivel intestinal.
Biotina este una dintre cele 8 tipuri de vitamina B din organismul uman. Cunoscuta si sub numele de vitamina B7 sau vitamina H (de la , žhaar und haut, , par si piele in limba germana), este o parte vitala a unui organism sanatos, jucand un rol important pentru sanatatea pielii si a parului, a sistemului nervos, a tractului digestiv si in buna functionare a metabolismului, asigurand un nivel optim de energie.
Bromelaina face parte din clasa enzimelor proteolitice si are rol direct in metabolizarea si degradarea proteinelor alimentare. La nivel digestiv, aceasta participa in mod activ la procesul digestiei, usurand absorbtia nutrientilor proveniti de la alimentele de natura proteica. Bromelaina poate trece de bariera digestiva, absorbindu-se si trecand mai departe in sange, astfel ca aceasta are rol benefic si in alte parti ale organismului. Printre beneficiile aportului de bromelaina se numara si rolul sau ant
CarotenAll contine alfa si beta-caroten extras din fructele de palmier (EVTene, ) intr-un raport similar cu morcovii. O capsula moale de CarotenAll ofera cantitati mai mari de carotenoizi majori (alfa si beta-caroten, luteina, zeaxantina si licopen) decat 5-6 portii de fructe si legume.
Uleiul de krill este extras din krili, care sunt crustacee de mici dimensiuni, prezente in toate oceanele lumii. El este apreciat pentru continutul lui bogat in antioxidanti si acizi grasi Omega 3, dar si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii organismului. Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de krill consta in sustinerea functiilor cardiovasculare. El reduce colesterolul LDL si trigliceridele, in timp ce creste colesterolul HDL, reducand astfel riscul de aparitie a bolilor cardi
Vitamina D este cunoscuta drept vitamina soarelui , deoarece este produsa in timpul expunerii la razele soarelui, insa se regaseste in mod natural si in anumite alimente, fiind benefica pentru mentinerea sanatatii oaselor. In cele ce urmeaza, vom afla care sunt toate beneficiile vitaminei D, care sunt cauzele carentei de vitamina D si cum se manifesta aceasta, cum se administreaza, cand apare excesul de vitamina D.
Jarrow Formulas Resveratrol contine 100 mg de resveratrol (3, 4 , 5-trihidroxistilben) si resveratrol glucozide (piceide) extrase din radacina de Hu zhang (, žtrestie de tigru, ), cunoscuta si sub numele de Polygonum cuspidatum. Extractele de Polygonum au o istorie de utilizare in medicina traditionala orientala ca cardiotonice. Jarrow Formulas Resveratrol ofera aproximativ 90% resveratrol in configuratia trans. Ca antioxidant, resveratrolul sustine functia cardiovasculara prin inhibarea oxidarii LDL