Descriere Scortisoara este un condiment obtinut prin uscarea scoartei interioare a arborelui Cinnamomum zeylanicum, fiind foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos, precum si pentru proprietatile sale nutritive. Aceasta este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman. Ingrediente : pulbere de Scortisoara Ceylon (Cinnamomum zeylanicum) 100% Ingredient provenit din agricultura ecologica
Turmericul (Curcuma) este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa care contine substante biologice active (curcuminoide) care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina. Ingrediente: 100% pulbere de Turmeric (Curcuma Longa) INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informatii nutritionale 100g: Energie........
Fie ca sunt proaspete, fie ca sunt uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, si asta datorita continutului mare de nutrienti dar si continutului ridicat de fibre naturale pe care il contin. Ingrediente : 100% curmale fara samburi INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informatii nutritionale 100g: Energie............305kcal 1291kj Grasimi.............2g din care grasimi saturate...1g Carbohidrati.....77g din care zahar...74.2g Protei
Goji , micutul fruct de culoare rosie, renumit in intreaga lume, datorita beneficiilor sale extraordinare pentru sanatate este originar din Himalaya si dateaza din anii 800 iHr. Legenda spune, ca in timpul dinastiei chineze Tang, pe dealurile din Himalaya exista o fantana, in care ani la randul cadeau fructele mici de culoare rosie ale acestui arbust. Localnicii care beau apa din acea fantana erau renumiti in toata regiunea pentru vitalitatea si energia lor. Aceste bobite miraculoase au fost descopri
Dintre toate fructele cunoscute, Merisoarele - indulcite cu suc de mere - contin cei mai multi antioxidanti, ceea ce le poate transforma in importante arme de aparare a organismului uman. In compozitia lor, veti regasi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale. Ingrediente : 60% Merisoare , 39% suc de mere concentrat, 1% Ulei ecologic de Floarea Soarelui INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informatii nutritionale 100g
Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae cultivat pentru samburii fructelor sale, numite migdale. Migdalele sunt delicioase si pline de substante nutritive reprezentand o sursa buna de vitamina E, calciu, magneziu si potasiu. Ingrediente: 100% Migdale RAW INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informatii nutritionale 100g Energie............590kcal 2436kj Grasimi............57.7g din care grasimi saturate........4.5g Carbohidrati.....9.4g din care zahar..........5.9g
Xylitolul este un produs natural care se gaseste in concentratii mici in fibrele multor legume si fructe iar in concentratii mai mari in porumb. Are o dulceata asemanatoare cu cea a zaharului, avand un continut mai scazut de energie, cu aproape 40% mai putine calorii. Xylitolul extras din porumb este considerat prietenos cu mediul deoarece nu este necesara exploatarea arborilor de mesteacan (sursa nesustenabila). Ingrediente : 100% Xylitol INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informa
Zaharul de cocos este un tip de zahar care se obtine din nectarul florilor de cocos, considerat a fi una dintre cele mai naturale alternative ale zaharului rafinat. Are un indice glicemic scazut si un continut bogat de potasiu, magneziu, zinc si fier. Avand o aroma apropiata de cea a caramelului, este ideal de folosit la creme, deserturi sau la cafea. Ingrediente : 100% zahar din flori de Cocos INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA Informatii nutritionale 100g : Energie............39
Caprilis sau uleiul de cocos fractionat este un emolient non-gras, foarte usor, penetrant si foarte stabil. Este versatil, se poate include in multiple preparate cosmetice, este potrivit si pentru tenul mixt, gras sau problematic, nu astupa porii si este extrem de placut pe piele. Ingrediente : 100% caprylic capric trigliceryde Proprietati: lichid clar aproape inodor, incolor, cu vascozitate redusa. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, imbunatatind absorbtia substantelor active in piele. Spre d
Semintele fructelor arborelui de argan (Argania Spinosa), sunt cele datorita carora se produce uleiul de argan. Arborele este de origine din Maroc, dezvoltandu-se doar in anumite regiuni ale zonei, ceea ce ii confera uleiului un plus de calitate datorita zonei limitate de raspandire. Vitamina A, vitamina E, carotenul, acizii grasi: omega 6 si omega 9 au un important rol antioxidant, contribuind la o serie de multiple beneficii pe care uleiul de argan le ofera utilizatorilor. Face parte din gama de uleiur
Uleiul de avocado (Persea Americana) reprezinta o sursa bogata de acizi grasi, mai ales acid oleic, care se regaseste si in uleiul de masline. Este un ulei mono-saturat, de tip baza (contribuie la raspandirea pe o suprafata mai mare a uleiurilor esentiale) are o culoare verde-masline, cu o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca. Acesta are rolul de a grabi procesul de regenerare celulara, de stimulare a cresterii rapide a parului, datorita continutului de vitamina E, contribuie la vindecarea ranilor
Uleiul de jojoba este plin de vitamine si minerale si este unul dintre uleiurile asimilate foarte usor de catre piele, pentru ca are o compozitie asemanatoare sebumului uman. Uleiul de jojoba este extras din semintele plantei de jojoba Ingrediente : 100% ulei din seminte de Jojoba (Simmondsia Chinensis Seel Oil) Proprietati: hidratant, emolient, calmant, regenerant, antirid Mod de utilizare: ca ingredient cosmetic, pentru ingrijirea pielii si a parului. Precautii: A nu se lasa la indemana copii
Uleiul de ricin este un lichid gras, non-volatil, de culoare galbuie, cu o textura vascosa, ce se extrage din semintele de ricin (Ricinus communis). Acest tip de ulei este utilizat inca din cele mai vechi timpuri, datorita efectelor deosebit de benefice asupra organismului uman, descoperite prin diverse studii si cercetari. Datorita concentratie mare de acizi grasi nesaturati, acest ulei presat la rece prezinta deosebite proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiana. La nivel mondial, pe o
Uleiul esential de Cuisoare- Niavis este realizat din cuisoare, unul dintre ingredientele care nu lipseste din nicio bucatarie. Reprezinta mugurii de flori uscate ale arborelui de cuisoare, denumit si arborele vesnic verde. Acestea sunt bogate in Omega 3, vitamina K, fibre alimentare si vitamina C. COMPOZITIE: ulei esential de cuisoare, denumit si Syzygium aromaticum BENEFICII: proprietatile antiinflamatoare, antibacteriene, antiseptice, antioxidante si detoxifiante, contribuie la tratarea infectii
Eucaliptul este un arbust cu frunzele verzi pe tot timpul anului, care face parte din familia Myrtaceae. Acest tip de planta este apreciat inca din antichitate, iar uleiul este utilizat in medicina traditionala si alternativa, in cosmetica si chiar in produsele de uz casnic. COMPOZITIE: 100% ulei esential de eucalipt (Eucalyptus Globulus) BENEFICII: antiseptic, antibacterian, antiviral, antireumatic, purifiant. Principala intrebuintare consta in ameliorarea simptomelor cauzate de infectiile respirato