Ingrediente: boabe de soia texturate si partial degresate. Provin 100% din agricultura ecologica. Bucati de Soia bio este declarat inlocuitor vegetal de carne. Datorita continutului ridicat de proteine, bucatile de soia sunt indispensabile in bucataria vegetariana. Gatit, rezultatul este de aproximativ 3 ori mai mare decat cantitatea negatita. Inlocuitor vegetal de carne! Carnea de soia este fabricata din soia uscata. Boabele de soia sunt presate, iar presa este slabita din nou cu abur si presiune.
Ingrediente: ulei de rapita dezodorizat, ulei de rapita virgin, ulei de susan virgin. Provine din 100% agricultura ecologica. Acizi grasi echilibrati cu un plus de vitamina E, amestec pentru salate cu un gust usor. Intrebuintare: Se preteaza in special pentru salate si tartar. Origine si fabricare: Uleiul pentru salata bio Balance este un amestec echilibrat de ulei fin de rapita virgin, ulei virgin de susan si ulei de soia bio. Important: Subtila aromizare a diferitelor uleiuri garanteaza u
Ingrediente: ulei de susan . Provine din agricultura ecologica. Origine si fabricare: Susanul (Sesamum indieum) este samanta plantei de susan asiatice, probabil cea mai veche planta de ulei de pe Pamant. Astazi zonele principale de cultivare ale susanului sunt centrul si sudul Americii dar si regiunile uscate din Africa si India. Recoltarea susanului se face inca manual, datorita faptului ca o recoltare mecanizata ar duce la pierderi mari deoarece capsulele mature ce adapostesc semintele de susan se
Ingrediente: ulei virgin din seminte de sofranel. Provine din agricultura ecologica. Intre uleiuri, uleiul de sofranel bio contine cel mai ridicat procentaj de acid linol nesaturat esential (75%). Gust usor. Intrebuintare: Deosebit ca ulei pentru salata sau tartar, se preteaza pentru fiert si gatit in aburi. Origine si fabricare: Semintele de sofranel (scaiete), cunoscut si sub denumirea de Chartamus tinctoris, au fost unele dintre primele tipuri de seminte utilizate pentru fabricarea uleiului.
Ingrediente: ulei de masline extravirgin. Provine din agricultura ecologica. Toate uleiurile de masline extra virgine sunt de cea mai inalta calitate si corespund urmatoarelor criterii: Ele contin cel mult 0,8g 100g acizi grasi liberi; - Ele se obtin exclusiv din masline culese manual; - Maslinele sunt transportate imediat dupa recoltare la presele de ulei si acolo acestea sunt presate imediat in asa fel incat maslinele sa nu se deterioreze si sa nu li se mareasca continutul de acizi grasi liberi;
Ingrediente: ulei de masline extravirgin. Provine din agricultura ecologica. Continut foarte scazut de acizi grasi liberi. PRESAT LA RECE!!! Intrebuintare: Pentru gatit, preparare la aburi, prajeala usoara, pentru salate; un necesar pentru bucataria mediteraneana. Proaspat, din Italia Origine si fabricare: Uleiul de masline se obtine din fructele maslinului(Olea europaea). Maslinele recoltate pentru Uleiul de masline Rapunzel sunt aduse imediat dupa recolta in fabrica si sunt presate, in a
Ingrediente: ulei obtinut din masline recoltate manual si macinate. Provin din agricultura ecologica. Uleiul de masline spuma uleiurilor are un continut foarte scazut de acizi grasi liberi de 0,2 - 0,6% si convinge prin aroma sa si mireasma de fructe coapte. Ulei obtinut prin scurgere, fara centrifugare si presare! PRESAT LA RECE!!! Intrebuintare: Ideal pentru Antipasti, salate, meniuri mediteranene, acest ulei este prea valoros pentru prajeli. Puternic intensiv, plin de aroma. Origine si
Ingrediente: ulei de masline extravirgin. Provine din 100% agricultura ecologica. Continut foarte scazut de acizi grasi liberi. PRESAT LA RECE!!! Intrebuintare: Pentru gatit, preparare la aburi, prajeala usoara, pentru salate; un necesar pentru bucataria mediteraneana. Proaspat, din Italia Origine si fabricare: Uleiul de masline se obtine din fructele maslinului(Olea europaea). Maslinele recoltate pentru Uleiul de masline Rapunzel sunt aduse imediat dupa recolta in fabrica si sunt presate,
Ingrediente: ulei din seminte de dovleac prajite. Provine din agricultura ecologica. Ulei de gurmand in stil austriac. Uleiul de seminte de bostan bio contine 57% acizi grasi nesaturati, in special acizi linol, si astfel confera un spectru complet de acizi grasi pentru metabolism. Intrebuintare: Prin gustul sau intens si abundent este ideal pentru salate si sosuri condimentate, ideal pentru condimentat. Origine si fabricare: Dovleacul de ulei, de exemplu Cucurbita pepo sau c. Maxima, este un d
Ingrediente: ulei din seminte de rapita, presate la rece, nerafinat. Provine din 100% agricultura ecologica. Un continut ridicat de acizi simpli nesaturati impreuna cu un amestec echilibrat de acizi linol nesaturati compun un ulei valoros pentru organism. Uleiul de rapita curat RAPUNZEL este relativ rezistent la caldura, dar temperaturile ridicate la prajit si rotisat trebuiesc evitate. Intrebuintare: Ulei alimentar multilateral pentru salate, pentru gatit de legume si alte mancaruri. Fin si ver
Ingrediente: ulei din seminte de rapita, presate la rece, nerafinat. Provin 100% din agricultura ecologica. Un continut ridicat de acizi simpli nesaturati impreuna cu un amestec echilibrat de acizi linol nesaturati compun un ulei valoros pentru organism. Uleiul de rapita curat RAPUNZEL este relativ rezistent la caldura, dar temperaturile ridicate la prajit si rotisat trebuiesc evitate. Intrebuintare: Ulei alimentar multilateral pentru salate, pentru gatit de legume si alte mancaruri.
Ingrediente: ulei din seminte de in, presate la rece. Provine din agricultura ecologica. Inul este una dintre cele mai vechi si mai complexe plante de cultura indigene, numele ei in latina (Linum usitatissimum) poate fi tradus ca cel cu multe utilizari . Inul nu a fost utilizat doar ca samanta pentru uleiuri, ci si ca materie prima pentru obtinerea pretioasei fibre de in(panza de in). Astazi inul se cultiva cu precadere in estul Europei, Rusia, America si Canada. Semintele de in pentru pretiosul nost
Ingrediente: ulei din seminte de floarea soarelui, bogat in acid oleic. Provin din agricultura ecologica. Ulei multifunctional pentru gatit avand un gust neutru. Uleiul bio de floarea soarelui este cunoscut pentru continutul ridicat de vitamina E. Tot odata datorita calitatii semintelor are un nivel ridicat de acid oleic ce permite pregatirea unor preparate atat prajite cat si coapte. Intrebuintare: Uleiul de floarea soarelui se preteaza foarte bine pentru salate si tartar, ca si pentru bucataria
Ingrediente: unsoare din nuca de cocos dezodorizata. Provine din 100% agricultura ecologica. Unsoarea din nuca de cocos este o grasime alimentara sanatoasa? Unsoarea si uleiul din nuca de cocos contin in mod preponderent acizi grasi saturati. Cu toate ca acestia sunt considerati nesanatosi, studiile arata, ca unsoarea si uleiul de cocos influenteaza in mod pozitiv metabolismul. Uleiul si unsoarea de cocos sunt bogate in acid lauric, adica acizi grasi cu lant intermediar, care maresc grasimea buna
Ingrediente: 100% ullei de cocos virgin.Provine din agricultura ecologica. Ulei de cocos bio nativ nemodificat, cu gust intensiv de cocos. Importanta nutritiva din punct de vedere fiziologic: Nuca de cocos ocupa in randul nucilor o pozitie speciala. Ea contine cu 36,5 % mai putine grasimi decat alte tipuri de nuci. Dominanti sunt la nuca de cocos acizii grasi, insa totusi grasimea de cocos influenteaza in mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datoreaza acizilor grasi cu lant intermediar si mai a