Calmant, sudorific, emolient, sedativ, sedativ cardiac, usor antispastic, expectorant, diuretic, febrifug.
Antiseptic urinar, antiinfectios, antiinflamator, diuretic, dezinfectant renal, expectorant, antitusiv, antioxidant.
Valori nutritionale 100g produs: valorare energetica 422kcal, proteine 7.83g , fibre21.1g, carbohidrari 64.93g, grasimi 9.88g. Turmericul contine curcuma -un puternic antioxidant , vitamina B6 si minerale :potasiu si fier.
Podusul poate fi consumat in combinatie cu iaurt, lapte, apa, suc de fructe etc. Dozaj produs :2x10g zi. Pe parcursul curei se recomanda aportul de apa in organism.
Pentru combatarea asteniei, pentru vitaminizarea si mineralizarea organismului, pentru protejarea organismului impotriva stresului oxidativ, pentru reglarea digestiei, pentru mentinerea sanatatii cailor respiratorii si a aparatului urinar.
Pentru combaterea asteniei, pentru vitaminizarea si mineralizarea organismului, pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru protejarea organismului impotriva stresului oxidativ, pentru reglarea digestiei si inlaturarea spasmelor, pentru mentinerea sanatatii cailor respiratorii si adaptarea organismului la factorii externi de mediu, pentru functionarea optima a sistemului imunitar.
Pentru combaterea asteniei, pentru vitaminizarea si mineralizarea organismului, pentru protejarea organismului impotriva stresului oxidativ, pentru reglarea digestiei, pentru mentinerea sanatatii cailor respiratorii si a aparatului urinar.
Pentru completarea necesarului de vitamine, minerale si antioxidanti necesari neutralizarii radicalilor liberi, pentru combaterea asteniei, pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru reglarea digestiei.
Semintele de schinduf contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului, mentin glicemia in limite normale, sustin imunitatea organismului. Se folosesc la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate culinare.
In bucatarie rozmarinul se foloseste la condimentarea mai multor preparate alimentare, pentru gustul sau delicios, aromat, usor amarui. Se foloseste la salate, supe,mancaruri de legume, preparate din carne. Rozmarinul merge bine cu rosii, vinete, cartofi copti si dovlecei. Ca si planta medicinala se foloseste sub forma de ceai, decoct, tinctura, ulei esential.
Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. Se poate folosi si in scop terapeutic, ceaiul de ghimbir fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
Se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, pizza, pasta, salate, sosuri sau muraturi. Coriandrul ajuta la normalizarea colesterolului, previne balonarile, calmeaza crampele abdominale si ajuta la combaterea viermilor intestinali.
Cimbrul se poate folosi pentru aromatizarea diferitelor preparate culinare, mai ales in mancarea de fasole, cea de linte, dar si la preparerea carnii de porc si de vanat. Frunze si tulpini intregi de cimbru se introduc uneori in borcanele cu muraturi. Se foloseste de asemenea la prepararea sarmalelor.
Pentru completarea necesarului de vitamine, minerale si antioxidanti necesari neutralizarii radicalilor liberi si prevenirii afectiunilor declansate de acestia, precum si pentru mentinerea starii de bine a organismului, ameliorarea starilor de oboseala si anxietate.
Busuiocul se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate: salate, supe, ciorbe, pizza, paste, sosuri. In cazul retetelor ce necesita preparare termica,adaugarea busuiocului se face, de obicei, la final pentru a nu i se distruge aroma.