Soi de struguri: Grasa de Cotnari Continut de alcool: 12% Temperatura de servire: 8-10 Celsius
Soi de struguri: Feteasca Neagra Continut de alcool: 13% Temperatura de servire: 12-16 C Feteasca Neagra Cotnari te intampina cu o aroma unica si eleganta, dar cu o puternica personalitate. Tipice soiului de Feteasca Neagra, notele de prune uscate sunt completate cu cele de cirese negre, visine mature, mure, afine si coacaze negre. Feteasca Neagra acompaniaza perfect carnea rosie, gratarul sau branzeturile mai picante.
Soi de struguri: Busuioaca de Bohotin Continut de alcool: 12,5% Temperatura de servire: 8-10 Celsius
Soi de struguri: Francusa Continut de alcool: 12,5% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Francusa, vinul sec al podgoriei Cotnari, reuseste sa adune parfum fin, lejer si aroma particulara, conferindu-i o nota florala autentica. Culoarea galbena cu nuante verzui bucura ochiul, iar gustul unic, datorat unei note invioratoare este sustinut de o buna aciditate. Aroma delicata si parfumul sunt caracteristicile strugurelui bine copt, nota de prospetime si fructuozitate fiind inconfundabila
Soi de struguri: Feteasca Neagra Continut de alcool: 12,5% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Feteasca Neagra rose combina notele de fructe de padure rosii, cu discrete tente de petale de trandafiri. Gustul intens fructat este dominat de o buna aciditate. Feteasca Neagra rose Cotnari completeaza perfect preparatele din carne de pasare, peste, somon, scoici, sau fructele de mare condimentate.
Soi de struguri: Tamaioasa Romaneasca Continut de alcool: 12% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Soiul din care izvora nectarul zeilor antichitatii, Tamaioasa Romaneasca a gasit la Cotnari terroirul in care atinge perfectiunea. Aici, in vechea podgorie domneasca, acest strugure da un vin extractiv, cu o adevarata explozie de arome de struguri bine parguiti, de busuioc uscat, de fagure de miere. Gustul urmeaza aceeasi bogatie de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcam, de ananas si
Continut de alcool: 11.5% Temperatura de servire: 6-8 Celsius Zaz vin spumant alb demisec obtinut prin fermentatie naturala incanta simturile in momente pline de bucurie. Aduce in prim plan note de flori de camp, piersici coape si tente racoritoare de citrice. Numai bun pentru a deschide mese de sarbatoare sau de savurat alaturi de prieteni.
Soi de struguri: Busuioaca de Bohotin Continut de alcool: 12.5% Temperatura de servire: 6-8 Celsius Soi unic in peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin nascuta pe cea mai inalta culme a Cotnarilor, in ferma Carjoaia, te cucereste de la prima intalnire prin culoarea sa stralucitoare, roz antic, cu nuante de trandafiri. Seductia e continuata de arome tulburatoare, de capsune si fragute de padure si este desavarsita de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome al
Soi de struguri: Feteasca Alba Continut de alcool: 13% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Vechi soi romanesc, traditional in podgoria Cotnari, Feteasca Alba era sursa vinurilor domnesti, fine si pline de eleganta. In bobul sau sunt inchise fructele din livezile verii, pe care le elibereaza apoi in pahar. Este soiul care, prin prospetimea sa, da buna dimineata cu un nas intens, floral, insotit de note fructuate (mere, pere dar si fructe exotice - mango, papaya). Gustul poarta aceeasi amprenta fru
Soi de struguri: Feteasca Neagra Continut de alcool: 13% Temperatura de servire: 12-16 Celsius Recunoscut ca emblema nationala a viilor romanesti, Feteasca Neagra, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasa. In pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te intampina cutezator cu o aroma unica si eleganta, deschizandu-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Feteasca Neagra, notele de prune uscate usor afumate sunt completate de cele de cirese negre, visine m
Soi de struguri: Francusa Continut de alcool: 12% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Francusa, numele de scena al stravechiului soi Tartara, isi afirma aptitudinea de a da nastere unor spumante valoroase. Culoarea galben pai este innobilata de un perlaj persistent si fin, ceea ce evoca maturarea indelungata in sticla. In varianta brut, aroma este eleganta si complexa: flori de camp, lime, mere verzi, piersica si note delicate de paine prajita. Gustul plin, proaspat si echilibrat, are un fond patr
Soi de struguri: Feteasca Neagra Rose Continut de alcool: 11% Temperatura de servire: 8-10 Celsius Feteasca Neagra, soiul - brand de tara a generat in aspectul vizual al acestui spumant o eleganta aparte: culoarea roz-somon, pusa in valoare de perlajul fin si persistent si de limpiditatea cristalina. Aromele florale, cu discrete nuante de coacaze si cirese se constituie in preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicata.
Soi de struguri: Feteasca Neagra Continut de alcool: 13.2% Temperatura de servire: 14-18 Celsius Recunoscut ca emblema nationala a viilor romanesti, Feteasca Neagra, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasa. In pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te intampina cutezator cu o aroma unica si eleganta, deschizandu-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Feteasca Neagra, notele de prune uscate usor afumate sunt completate de cele de cirese negre, visin
Soi de struguri: Frâncușă Conținut de alcool: 12% Temperatura de servire: 6 -10 Celsius Asocieri Gastronomice: aperitive, brânzeturi proaspete, icre, pește slab, fructe de mare, crustacee Vin spumant brut, creat prin fermentație naturală în sticlă și maturat pe drojdii timp de 61 de luni, reprezentând o producție limitată de 4.877 de sticle. Note de autoliză ca urmare a contactului îndelungat cu drojdiile, coajă de pâine, fructe mature galbene și flori albe uscate, rămânănd un postgust lung, de
Soi de struguri: Tamaioasa Romaneasca Continut de alcool: 13% Temperatura de servire: 8 -10 Celsius Asocieri Gastronomice: paste cu sos alb, preparate pe baza de pui, curcan sau peste, poale in brau sau placinte cu banza sarata Ne bucuram de un vin alb sec cu o culoare galben-pai, caracterizat de note de struguri copti, tonuri de busuioc uscat si fagure de miere. Gustul dezvaluie arome de miere de salcam, pere, ananas, pepene galben si accente subtile de grapefruit.