Prezentare generala: Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamana a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor intepatoare. Atunci cand folosesti boabele intregi e bine sa stii ca acestea trebuie indepartate la sfarsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat in etapa finala a gatitului. Iar daca ai o rasnita prin
Prezentare generala: Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali. In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste
Prezentare generala: Untul de cocos se extrage din miezul nutritiv nucilor de cocos tinere - a nu se confunda cu laptele de cocos, care este un amestec intre miez si lichidul ( apa ) de cocos. Este foarte bun pentru inima. Contine aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai gaseste doar in laptele de mama), care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelul de colesterol ridicat si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate din untul de cocos nu duc la cre
Prezentare generala: Pudra de roscove (denumita si carob) este obtinuta din fructul roscovului. La culoare si gust este foarte asemanatoare cu cacao. Are un gust usor dulceag si este bogat in vitamine, minerale si fibre alimentare. Este un antioxidant de exceptie. Are continut mai mic de lipide si continut mai mare de hidrati de carbon, vitaminele A, B si E, calciu. Nu contine cofeina, teobromina, gluten, lactoza. Nu contine colesterol. Este sarac in sodiu. Se poate folosi cu succes ca inlocuitor de caca
Prezentare generala: Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor. Beneficii: -Reduc riscul de infarct -Ne fe
Prezentare generala: Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie). Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele ro
Prezentare generala: Arahidele contin grasimi monosaturate, care nu duc la probleme de sanatate sau obezitate. De asemenea, arahidele sunt bogate in substante nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru. Arahdidele contin resveratrol, substanta ce poate preveni cancerul, cresterea colesterolului si atacul cerebral. Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combate
Prezentare generala: Produsul nu are adaos zahar. Printre fructele uscate cele mai de pret, curmalele deshidratate sunt considerate un depozit natural de energie, care completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%. Compozitia chimica a curmalelor este urmato
Prezentare generala: Cuscus-ul este un preparat tipic din Nord-Africa, constituit din gris macinat mai gros. in mod normal trebuie copt de 2-3 ori in baie de aburi, cu cat este mai copt cu atat este mai lejer, mai gustos. Cuscus-ul desemneaza un tip de granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina), precum si mancarurile preparate cu acest ingredient. Cucus-ul reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B. Beneficiile acestei cereale au fost intotdeauna laudate. Acest
Prezentare generala: Pudra de cacao alcalinizata este de o culoare maro inchisa si aroma intensa. Principalul mod de folosinta: Ideala pentru produse de patiserie, dulciuri, cereale, topping-uri si produse lactate.
Prezentare generala: Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg 100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg 100 g) este important pentru sistemul osos si dinti. Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legu
Prezentare generala: Chilli-ul are o aroma picanta sau iute depinzand foarte mult de specia de care apartine Proprietati medicinale: -Stimuleaza circulatia sangelui -Contine o cantitate mare de potasiu, fier si magneziu -Reduce nivelul colesterolului si este o sursa importanta de vitamina C Folositi la paste, pizza, pui, ulei aromat, marinate pentru carne, fulgii de chilli sunt buni pentru a condimenta orice preparat!
Prezentare generala: Chimionul este un condiment care ofera o aroma unica si calmanta. Este utilizat datorita aromei sale puternice si gustului usor piperat in diferite tipuri de bucatarii. Este foarte asemanator chimenului, intrucat provin din aceeasi familie. Chimionul este slab caloric, oferind aproximativ 20 de calorii la o lingura. Acesta are un continut bogat fier, fibre, proteine si minerale. Chimionul ofera de asemenea, si numeroase beneficii asupra sanatatii: - ajuta digestia - creste putere
Prezentare generala: Fructul are un continut bogat de seleniu, magneziu, fosfor, potasiu, la care se adauga calciu, zinc si fier. In privinta vitaminelor, contine E si C. Seleniul actioneaza ca antioxidant prin promovarea activitatii unei enzime ce neutralizeaza moleculele de radicali liberi. Actioneaza impreuna cu vitamina E pentru a reduce deteriorarile produse de radicalii liberi, legate de bolile cronice cum sunt cancerul, bolile de inima si unele boli ale ochilor. Seleniul este necesar pentru imunit
Prezentare generala: Nucile de Macadamia au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Continutul de acizi grasi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de masline. Contine 72% grasimi si are un gust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu si fier. Nucile trebuie pastrate in frigider, altfel rancezesc.