Prezentare generala: Fulgii de nuca de cocos reprezinta o alta modalitate de utilizare si consumare a nucilor de cocos. Acesti fulgi de cocos pot fi utilizati ca atare, eventual impreuna cu inghetata sau pe o prajitura delicioasa, insa pot fi utilizati si la micul dejun, impreuna cu cereale. Nuca de cocos este extrem de hranitoare si bogata in fibre, vitamine si minerale. Aceasta este o grasime compusa din aproximativ 90% grasimi saturate.
Prezentare generala: Coriandrul nostru este proaspat macinat si extrem de aromat. Mirosul fructelor de coriandru este dulceag si aromat, iar gustul este dulceag-amarui, cu o usoara iuteala. Nota de varf a aromei de coriandru este o impletire de dulce, acrisor si picant, amintind oarecum de aroma cojilor de citrice. Este de asemenea faimos pentru proprietatile sale curative, fiind folosit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi crampele, balonarea. De asemenea se foloseste in lotiuni care trateaza
Prezentare generala: Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg 100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg 100 g) este important pentru sistemul osos si dinti. Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cup
Prezentare generala: Produsul nu are adaos zahar. Printre fructele uscate cele mai de pret, curmalele deshidratate sunt considerate un depozit natural de energie, care completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%. Ingrediente: Compozitia chimica a curmalel
Prezentare generala: Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamana a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor intepatoare. Atunci cand folosesti boabele intregi e bine sa stii ca acestea trebuie indepartate la sfarsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat in etapa finala a gatitului. Iar daca ai o rasnita prin
Prezentare generala: Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor. Beneficii: -Reduc riscul de infarct -Ne fe
Prezentare generala: Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie). Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele ro
Inulina este un produs natural, extras din radacina de cicoare. Inulina din cicoare contribuie la buna functionare a peristaltismului. La nivelul intestinelor, inulina actioneaza asemenea fibrelor: impreuna cu o cantitate mare de apa, acesta mareste cantitatea continutului gastric, in timp de reduce aportul caloric al alimentelor. Gustul este usor dulceag. Se dizolva usor in apa si in alte lichide. Inulina: - Ofera senzatia de satietate - Reduce aportul caloric al alimentelor inger
Produsul este certificat bio. Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn,
Produsul este decorticat. Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine. Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare. Poate fi utilizat si in dietel
Faina de castane este o faina dulce de culoare brun deschis, obtinuta prin uscarea si macinarea fina a castanelor comestibile cultivate la altitudini de 450-900 m. Este mult mai bogata in proprietati nutritive decat cartoful si de aceea, faina de castane poate fi pregatita cu unt si lapte pentru a inlocui cu succes piureul de cartofi. Faina de castane are proprietati nutritive valoroase si este recomandata si in alimentatia copiilor carora le oferiti astfel o alimentatie deosebit de bogata in vitamine, mi
salata bio bogata in fibre si proteine ce combina 3 tipuri de alge (verde ulva spp, wakameUndaria Pinnatifida , nori Porphyra spp ) de culori diferite, recoltate manual, si deshidratate la temperaturi scazute (pana la 38 C). Produsul are consistenta cartilaginoasa si crocanta si se foloseste ca ingredient la prepararea de supe, orez, cuscus, tocane, paste, orez, cuscus sau omlete. Ingrediente: Salata verde de mare Ulva spp. , Alge Wakame Undaria pinnatifida , Alge Nori Porphyra spp , in proportii
Produs certificat BIO Pastele din grau dur au un indice glicemic scazut si o cantitate mare de proteine, ceea ce le face mai prietenoase cu silueta. Acest lucru permite ca energia carbohidratilor (zaharurilor) sa fie eliberata incet in sange, evitand oscilatii ale valorilor glicemice. Datorita concentratiei mare de fibre, pastele din grau dur impiedica acumularea grasimilor si contribuie la scaderea colesterolului rau din sange. In plus, acest tip de paste contine vitamine (B, K s
Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este picant, aromatic si usor iute. Semintele de chimen au un miros si gust puternic. Intregi sau maruntite, acestea sunt utilizate ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special in painea de secara, in branzeturi, in produsele din carne, in supele si cremele de legume. Pulberea fina de chimen se obtine prin macinarea semintelor uscate de chimen. Proprietati digestive: Stimuleaza digestia; Administ
Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum. Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 37 de grade Celsius cu miros si gust specific, cremos. Este ingredientul de baza al ciocolatei albe alaturi de vanilie si lecitina. Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti ceea ce il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice. In fapt, mai mult de 90% din produsele pentru bronzat existente pe piata au la baza cal