Strugurii sunt recoltati manual, iar macerarea are loc in amfore de argila. In timpul fermentarii sunt folosite drojdii indigene, iar dupa macerare vinul este pastrat in amfore de argila pentru minimum un an. Aceste operatiuni permit imbogatirea maxima a vinului cu elemente care sa-i asigure o culoarea intensa si o structura echilibrata. Vizual: rosu rubiniu intens cu nuante purpurii. Olfactiv: aroma cu nuante de fructe rosii si o mineralitate foarte pronuntata datorita maturarii in argila. Gustativ: g
Lupi este un vin rosu sec, rezerva matur, cu un buchet intens si bogat de mure si fructe, nuante de ciocolata, cafea si lemn dulce. Gustul este echilibrat si structurat, cu taninuri puternice si un post-gust rafinat de prune si mure. El este obtinut prin tehnica clasica de vinificare cu struguri Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi, din podgoria Valul lui Traian. Se recomanda a fi savurat alaturi de preparate de carne afumata, carne la gratar, ciuperci si legume prajite, vinat si cascavaluri mature.
Descopera Rara Neagra de la Gitana Classico, un vin rosu sec de calitate superioara, obtinut din 100% struguri Rara Neagra, recoltati manual din cele 10 hectare de podgorie din regiunea vitivinicola Valul lui Traian. Vinificat cu tehnici traditionale si pastrat timp de 2 ani in butoaie mari de stejar, acest vin prezinta o culoare rubiniu intens cu nuante purpurii si un gust complex cu note lactice si de fructe uscate bine evidentiate. Asociaza-l cu bucate calde din carne, cum ar fi biftec sau carnea de vi
Manastirea Gitana Classico este un vin alb, sec si matur de calitate superioara, obtinut din struguri Riesling. Cu o culoare galben pai limpede cristalin si arome intense de miere, piersici si flori de camp, acest vin este echilibrat cu aciditate si mineralitate intense si un post gust mineral-iodat. Recomandat alaturi de fructe de mare, sushi, foie gras si peste in sos picant, acest vin poate fi savurat la o temperatura de 12-14 C si are un potential de invechire. Provenit din podgoria din regiunea Valul
Descopera Saperavi, un vin rosu sec de calitate superioara, creat din struguri 100% Saperavi, o varietate locala. Notele de degustare includ arome puternice de fructe rosii si o mineralitate intensa datorita maturarii in amfore de beton. Gustul complex este completat de note cremoase obtinute prin fermentarea malolactica in amfore. Recomandat cu preparate din carne de miel sau vanat, legume si branzeturi maturate, acest vin are un potential de imbatranire excelent.
Descopera Autograf Merlot, un vin rosu matur si sec, realizat din struguri 100% Merlot, ce impresioneaza prin aromele complexe de fructe de padure si nuante de prune uscate si ciocolata amara. Cu o structura echilibrata si tainuri catifelate, acest vin se potriveste de minune cu preparate din carne la gratar, carne rosie, carne de curcan sau rata. Maturat timp de 14 luni in butoaie de stejar si fermentat cu ajutorul drojdiilor indigene, Autograf Merlot este un vin de calitate superioara ce provine din reg
Descoperiti autenticitatea Moldovei in acest vin alb sec, realizat din struguri 100% Feteasca Regala, un soi nobil obtinut prin incrucisarea Furmintului unguresc cu Feteasca Alba autohtona. Medalia de argint la CHIsINAU WINES AND SPIRITS CONTEST 2013 si diploma de merit din 2012 atesta calitatea acestui vin de calitate superioara, matur si armonios, cu arome delicate de flori de salcam si camp si nuante de fructe si caramela. Maturat in vase tehnologice cu batonnage timp de 4 luni, acest vin se inscrie in
Autograph Cabernet Sauvignon este un vin rosu sec, 100% Cabernet Sauvignon, din colectia Gitana Autograf. Recoltat in anul 2014 din cele mai bune parcele din regiunea viticola Valul lui Traian, cu o productie mica datorita expunerii optime la soare. Vinul are o culoare verzuie si arome intense de flori de camp si piersici, completate spre final cu note dulci de miere de acacia. Gustul proaspat, elegant, dar structurat si echilibrat, este in perfecta armonie cu olfactul. Se recomanda ca aperitiv sau cu pre
Autograf Chardonnay este un vin alb sec, de calitate superioara, parte din colectia Gitana Autograf. Are o culoare galben pai si arome intense de caise, pepene, grapefruit si miere. Gustul este proaspat, elegant, dar corpolent, cu note de flori de salcam si tei, alune de padure si ananas. Recomandam sa fie servit la o temperatura de 8-10 C si sa fie asociat cu preparate precum puiul sau pestele la gratar, fructe de mare sau branzeturi. Vinul este obtinut din struguri 100% Chardonnay, cules din cele mai bu
Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi culesi manual din zona Valul lui Traian
GITANA SAPERAVI este un vin rosu sec cu n uante fine, dar totodata complexe; se remarca accente de prune uscate, fructe negre si ciocolata. Arome bogate de fructe negre, presarate cu note piperate spre final si in postgust.
GITANA MANASTIREA ROHRBACH este un vin alb sec cu un buchet intens, complex, dominat de note de miere, coaja de portocala, piersici zemoase si flori de camp. Gust: Arome bogate de fructe, in special piersica, invaluite in accente de miere si influente minerale.
GITANA AUTOGRAF RARA NEAGRA este obtinut exclusiv din struguri Rara neagra culesi manual in luna octombrie din podgorii situate in regiunea viticola Valul lui Traian si maturat timp de un an in butoaie de stejar din Krasnodar, intr-un mediu controlat. Autograf Rara neagra este un sortiment cu structura complexa si taninturi moi si prezinta un echilibru excelent. GITANA AUTOGRAF CABERNET SAUVIGNON este dominat de arome de fructe de padure rosii si negre, in special mure.
La Petite Sophie este un cupaj de Chardonnay, Feteasca Regala si Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioada de 4 luni in baricuri. Intens parfumat, buchetul etaleaza note de trandafir, coaja de portocala, flori de salcam si accente ierboase. Arome bogate de ananas, citrice si mar copt, invaluite in tonuri calde de miere si vanilie. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.