sovarv Planta perena inalta de 50-60 cm, ramificata in partea superioara. Florile mici sunt de culoare violacee. Este rezistent la seceta. Lastarii cu flori se aduna in timpul infloririi. Este condimentul pizei si a salatelor. Ceaiul are efect de antitusa si expectorant. Semanat: martie-aprilie Recolta: iunie-septembrie Gramaj (g): 0.5
Salata special conceputa sa ierneze. Soi productiv, cu frunze crete. Se seamana in lunile de toamna si se recolteaza la inceputul primaverii.
Castraveti Cornichon de Paris 2g Soi semitimpuriu cu crestere semiviguroasa pentru conservare. Fructele cilindrice apar abundent pe lastari secundari, sunt acoperite cu perisori mici. Apt pentru cultura in camp liber. Semanare: IV-VI Distanta: 100x20cm Recoltare: VI-VIII
Salata Batavia Doree de printemps Soi raspandit, productiv, cu perioada de maturare intre salata iceberg si cea de frunze. Capatana, cu frunze afanate are culoarea verde deschis. Frunzele se recolteaza continuu de jhos in sus. Nu este predispus la emiterea tijei florale. Semanat: martie-iulie Recolta: iunie-octombrie Gramaj (g): 2
Tomate perun 0,5g Soi tarziu cu crestere nedeterminata, recomandat pentru cultura pe spalier. Fructele in ciorchina sunt pitiforme de culoare galbena. Infloreste pana la venirea gerurilor. Semanat: martie Plantat: mai Recolta: august Semanat: martie Gramaj (g): 0.5
Tomate perun 0,5g Soi tarziu cu crestere nedeterminata, recomandat pentru cultura pe spalier. Fructele in ciorchina sunt pitiforme de culoare galbena. Infloreste pana la venirea gerurilor. Semanat: martie Plantat: mai Recolta: august Semanat: martie Gramaj (g): 0.5
Palaria Soarelui-Echinaceea 0,5g Planta perena inalta de 80-120 cm inaltime cu tulpina ramificata. Pretentioasa la lumina si caldura, dar suporta bine gerurile din iarna. Sucul presat din lastarii cu flori se dilueaza cu apa. Din radacina uscata si macinata se prepara ceai pentru intarirea sistemului imunitar. Semanat: iulie-august Gramaj (g): 0.5
Recomandare semanare: luna V Adancime semanare: 2-3 cm Temperatura minima: 5 grade celsius Recomandare recoltare: luna IX-X
Rubarba 1g Planta anuala, se cultiva pentru petiolul ingrosat care se foloseste la diferite salate, compoturi, dulceturi. Are gust acrisor. Din anul al 3-lea da productii mari. Este sursa importanta de vitamine, primavara devreme. , , , , , , , Semanat: mai-iulie Plantat: 100 120 cm distanta Recolta: martie-octombrie Gramaj (g): 1
Morcov Nantes 2 5g Soi semitimpuriu pentru cultura timpurie si succesiva de camp. Radacina este cilindrica, de 16-18 cm lungime cu varful bont. Este destinat consumului proaspat. Semanat: martie Recolta: mai-septembrie Gramaj (g): 5
Mangold Lucullus 5g Frunzele se preparca ca spanacul, petiolul ca sparanghelul. Este bogat in vitamica C si saruri minerale. Se poate recolta de mai multe ori, dar maxim 1 3 din frunzis. Semanare: III-IV Temperatura: +15grade C Adancime: 3cm Distanta: 40x25cm , , , , , , , Recoltare: VIII-X
Leustean 1,5g Planta condimentara perena cu crestere viguroasa, tulpinile ajung la o inaltime de 1,5-2 m. Necesita soiuri umede. Fiind o planta cu aroma intensa, se foloseste pentru condimentarea supelor, sosurilor. Ceaiul are efect diuretic, extractul din radacina umectata dizolva piatra biliara si de la rinichi. Semanat: martie-aprilie respectiv septembrie-octombrie Gramaj (g): 1.5
Telina Maxim 1g Soi tardiv (145 de zile de la plantare), nu emite usor tulpini florale. Radacina este de marime mare, globuloasa, cu pulpa de culoare alba. Este recomandat pentru consum proaspat, congelare si se pastreaza foarte bine. , , , , , , , Semanat: februarie Plantat: aprilie-mai Recolta: septembrie-octombrie Gramaj (g): 1
Jales de gradina Salvie Planta perena inalta de 50-70 cm. Florile sunt albe sau violacee. Frunzele se aduna la inceputul infloririi. Ceaiul din frunzele uscate este folosit impotriva balonarii, pentru uz extern ca si compresa impotriva inflamatiilor si pentru gargara. Semanat: aprilie-mai Recoltat:VI-VIII Distanta:40x30cm Adancime:1cm Gramaj (g): 1
Usturoi de frunze 1g Planta perena, Inalta de 25-30 cm. Frunzele sunt carnoase (nu sunt tubulare, ca la ceapa de tuns). Intreaga planta emite miros de usturoi. Necesita locuri insorite, soluri bogate. Se folosesc la condimentarea salatelor, mancarurilor de oua si branza. Semanat: martie-aprilie Recolta: iunie-septembrie Gramaj (g): 1