Rozmarin 0,125g Planta perena cu port de semiarbust de 150 cm inaltime. Este pretentios fata de lumina si caldura. Germineaza foarte greu. Cel mai des utilizat condiment la mancarurile frantuzesti si italiene. Ceaiul este bun pentru bronsita, boli biliare si de stomac. Semanat: februarie-martie in lazi de semanat luna mai la locul definitiv Gramaj (g): 0.125
Ceapa pentru frunze 1g Planta perena cultivata pentru frunzele subtiri. Se folosesc in stare proaspatpa pentru aromatizarea salatelor, supelor, mancarurilor din branza si oua. Este bogat in vitamine si saruri minerale. Suporta frigul si nu este pretentios fata de sol. Semanat: martie-iulie Recolta: ianuarie-septembrie Gramaj (g): 1
Planta medicinala anuala, inalta de 35-40 cm. Necesita soiuri bogate si locuri insorite. Ceaiul si esenta se folosesc atat pentru uz inten cat si extern, avand efect antiseptic si antispasmodic. Semanat: martie-iunie (Sa nu acoperim cu pamant, germineaza la lumina!) Recolta: VII Gramaj (g): 0.5
Cea mai raspandita planta erbacee anuala, folosita pentru aromatizarea salatelor, muraturilor. Aroma se pastreaza bine prin congelare. Din lastarii cu inflorescente se prepara ceaiuri pentru favorizarea digestiei si cu efect carminativ. Semanat: martie-august Gramaj (g): 3
Planta anuala, avand o inaltime de 30-50 cm. Necesita locuri insorite, soluri bogate. Fructele se coc in august-septembrie. Semintele (fructele) se folosesc in industria de dulciuri si bauturi pentru aromatizare. Ceaiul are efect carminativ si stimuleaza digestia. Semanat: martie Gramaj (g): 2
Soi tardiv, productiv,apt pentru pastrare peste iarna. Radacina este mare, de culoare rosu inchis, cu o lungime de 18-25 cm tronconica, cu varf ascutit. Continutul de carotina este uniform. Prin drajare evitam lucrarea obositoare de rarit a plantelor dupa rasarire. Crusta de pe suprafata semintelor se degradeaza numai la umiditate suficienta. Semanat: martie-aprilie Recolta: septembrie-octombrie Gramaj (seminte): 420
Recomandat pentru cultura timpurie in camp deschis. Formeaza capatani medii, compacte si indesate. Frunzele de culoare verde-galbui sunt ondulate, putin gofrate. Prin drajare evitam lucrarea obositoare de rarit a plantelor dupa rasarire. Crusta de pe suprafata semintelor se degradeaza numai la umiditate suficienta. Semanat: martie-aprilie Recolta: mai-iunie Gramaj (seminte): 450
Soi semitardiv foarte bun pentru pastrare. Radacina este semilunga, conica, suprafata de culoare crem, pulpa este alba, gustoasa. Perioada de germinatie este lunga, sa folosim seminte indicatoare de rand (salata, ridichi) si sa tinem umed. Prin drajare evitam lucrarea obositoare de rarit a plantelor dupa rasarire. Crusta de pe suprafata semintelor se degradeaza numai la umiditate suficienta. Semanat: martie-aprilie Recolta: iulie-septembrie Gramaj (seminte): 420
Salata pe banda Trei soiuri diferite de salata, care se pot recolta continuu (lollo rossa, lollo bionda, salad bowl). Deja la 5-7 aptamani de la semanat putem culege frunze fragede, colorate de salata. Se poate folosi si in lazi de balcon. Instructiuni de folosire: se formeaza o brazda de 1-2 cm adancime cu varful sapei; se despart cele trei benzi de-a lungul perforatiilor; se aseaza banda in brazda si se uda bine; se acopera benzile cu pamant si se uda din nou. Semanat: martie-august Recolta: mai-octombr
Morcov Nantes-2 420 seminte Prin drajare evitam lucrarea obositoare de rarit a plantelor dupa rasarire. Crusta de pe suprafata semintelor se degradeaza numai daca primeste umiditatea necesara. Sa mentineti stratul permanent umed! Soi timpuriu cu radacina cilindrica, de culoare portocalie si cu varful rotunjit. Semanare: III-IV Recoltare: VIII-IX Temperatura: 10 grade C Adancime: 1cm
Soi semilung (15-18 cm), cu radacina in forma conica, potrivit pentru pastrare peste iarna. Pulpa este de culoare alba, are gust foarte aromat. Este rezistent la rugina si la boli in timpul pastrarii. Instructiuni de folosire: se formeaza o brazda de 1-2 cm adancime cu varful sapei; se despart cele trei benzi de-a lungul perforatiilor; se aseaza banda in brazda si se uda bine; se acopera benzile cu pamant si se uda din nou. Semanat: martie-iunie Recolta: iulie-octombrie Gramaj (m): 3 1.33 m
Soi timpuriu, cu radacina cilindrica, cu varf rotunjit, pentru consum proaspat. Se poate cultiva si in cultura succesiva. Instructiuni de folosire: se formeaza o brazda de 1-2 cm adancime cu varful sapei; se despart cele trei benzi de-a lungul perforatiilor; se aseaza banda in brazda si se uda bine; se acopera benzile cu pamant si se uda din nou. Semanat: martie Recolta: iulie-august Gramaj (m): 3 1.33 m
Salata pentru cultura de vara, cu perioada de vegetatie 63-75 zile. Se preteaza pentru cultura in camp liber. Nu este predispus la formarea tijei florale. Capatana este mare, bine indesata cu frunze de culoare verde inchis. Instructiuni de folosire: se formeaza o brazda de 1-2 cm adancime cu varful sapei; se despart cele trei benzi de-a lungul perforatiilor; se aseaza banda in brazda si se uda bine; se acopera benzile cu pamant si se uda din nou. Semanat: martie-iunie Recolta: iulie-august Gramaj (m): 3 1
Soi productiv, de calitate superioara, cu perioada de vegetatie lunga. Radacinile au umeri lati, sunt semilungi, albe, au continut ridicat de substante aromatice. Este bun pentru consum proaspat, pastrare si uscare. Semanat: aprilie Recolta: septembrie Gramaj (g): 2.5
Morcov Nantes 2-50 gr Caracterizarea speciei: are cerinte ridicate fata de elementele nutritive si moderate fata de temperatura. Necesita mai multa umiditate la germinatie si la inceputul dezvoltarii. Pretinde soluri usoare, cu continut de calcar. Descrierea soiului: are perioada de vegetatie mijlocie, apt pentru cultura timpurie si tarzie. Radacina este cilindrica, cu aceeasi grosime la colet si la varf. Culoarea este rosu-portocaliu. Se foloseste mai ales pentru consum proaspat. Semanat:III-VI Reco