Psyllium, taratele care slabesc!Psyllium este o planta care creste mai ales in India si care are excelente beneficii atunci cand vine vorba de sanatate si pierderea in greutate.Psyllium devine rapid una dintre recomandarile de top pentru persoanele care se hotarasc sa tina diete sarace in carbohidrati, cum ar fi Dieta Atkins.Este foarte deficil sa obtii suficiente fibre in alimentatie atunci cand tii o dieta saraca in cereale, seminte sau fructe intregi, de aceea psyllium este o modalitate usoara de a sca
Mod de utilizare: se recomanda consumul zilnic de 1 doza 1000mg (aproximativ 1 2 lingurita) dizolvata in apa sau in ceai. DZR% (doza zilnica recomandata pentru adulti conform Directivei 2008 100 EC) 1667% doza. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana copiilor. A se consuma de preferinta inainte de data marcata pe ambalaj.Recomandari: A se consuma de preferinta inainte de data marcata pe ambalaj. A se pastra de preferintra in locuri ferite de caldura, umiditate
Beneficiile sarii sunt nenumarate, avand peste 84 de minerale si urme de minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fier.Aceasta sare este foarte recunoascuts si apreciata pentru aspectul ei foarte frumos cu nuante de roz, alb si rosu dar si pentru continutul de minerale si datorita proprietatilor ei terapeutice.Consumul regulat de sare de Himalaya ofera necesarul de minerale esentiale, elimina toxinele din organism, echilibreaza pH-ul organismului, normalizeaza presiunea sangelui, ducand la o circulatie
Beneficiile sarii sunt nenumarate, avand peste 84 de minerale si urme de minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fier.Aceasta sare este foarte recunoascuts si apreciata pentru aspectul ei foarte frumos cu nuante de roz, alb si rosu dar si pentru continutul de minerale si datorita proprietatilor ei terapeutice.Consumul regulat de sare de Himalaya ofera necesarul de minerale esentiale, elimina toxinele din organism, echilibreaza pH-ul organismului, normalizeaza presiunea sangelui, ducand la o circulatie
Semintele de in constituie o sursa importanta de acid alfalinoleic, o substanta din familia binecunoscutilor acizi grasi Omega 3, esentiala pentru organism, deoarece protejeaza membrana celulara.De asemenea, semintele de in au un continut bogat in fibre solubile, cu efecte benefice pentru combaterea constipatiei.Tara de origine: Romania.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros.
Lucerna este o planta ierboasa, care are radacini de aproape 5m si din aceasta cauza poate sa absoarba oligoelementele rare din pamant. Studiile stiintifice au aratat ca lucerna contine aproape toate vitaminele si mineralele necesare dezvoltarii armonioase a corpului omenesc. De asemenea, este de pana la zece ori mai bogata in minerale decat cele mai multe cereale. Lucerna este frecvent utilizata pentru artrita, si este utila celor cu tulburari de stomac.Lucerna contine:- vitamina A, C, D, E, K- complexul
Boabele micute si negre au valori nutritionale si medicinale. Pe langa ca ofera o aroma unica atat preparatelor sarate, cat si celor dulci, contribuie la prevenirea bolilor, va ajuta si la mentinerea frumusetii pielii si a parului. Folosite incAƒ din antichitate ca produs alimentar medicinal, seminE, ºele de mac ascund si un continut bogat in vitaminele B3, B9, fier, magneziu, potasiu, zinc, dar si tocoferol.Continutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc si cupru fac ca semintele de mac sa inlature insomn
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Beneficii:- reduce aciditatea gastrica- ajuta la digestie- trateaza infectiile- creste pofta de mancare- intareste sistemul osos- buna pentru ochiDaca nu suferiti de diabet, puteti sa mancati stafidele ca atare, sau impreuna cu fulgi de cereale, musli, iaurt, etc. Se foloseste la prepararea produselor de patiserie si prajituri.Ingrediente: struguri (vitis vinifera) uscati.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoro
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Multe gospodine isi amintesc de aceste fructe dulci doar de sarbatori, cand le folosesc la cozonaci insa, desi au o utilitate aparent banala, cu aspect batranicios si o textura uscata, stafidele sunt o alternativa sanatoasa, plina de beneficii pentru intregul organism si pot fi consumate si ca atare, in locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahar si aditivi extrem de nocivi. Stafidele au efecte pozitive nu doar i
Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.Beneficii:- reduce aciditatea gastrica- ajuta la digestie- trateaza infectiile- creste pofta de mancare- intareste sistemul osos- buna pentru ochiDaca nu suferiti de diabet, puteti sa mancati stafidele ca atare, sau impreuna cu fulgi de cereale, musli, iaurt, etc. Se foloseste la prepararea produselor de patiserie si prajituri.Ingrediente: struguri (vitis vinifera) uscati.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoro
Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorand cat greutatea lor in aur pentru oamenii de atunci. Acestea ascund proprietati extraordinare care te ajuta sa iti pastrezi o sanatate de invidiat._x000D_ Semintele de susan au in continut magneziu si alti nutrienti, ajutand la prevenirea diabetului._x000D_ Alergeni: Poate contine urme de gluten, soia, arahide, alune._x000D_ Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros._x000D_ Valori nutritionale: _x000D_ _x000D_ 630kcal 100 g_x000D_ P
Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni. Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate. Fierul ajuta formare
Desii multi cred ca hrisca face parte din familia cerealelor, defapt ea este inrudita cu macrisul, rubarba si stevia creata.Hrisca este bogata in vitaminele B, E, K si in minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru si zinc. Pe langa aceste elemente mai contine aminoacizi esential.Recomandare:Hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara, dar si un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei. Este recomand
Stiati ca tocmai in societatea actuala, moderna si preocupata constant de alimentatia sanatoasa, ovazul este folosit in 95% din cazuri ca hrana ideala pentru cabaline si doar 5% pentru consumul uman?Acest lucru ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru ca semnaleaza faptul ca oamenii inca nu sunt constienti de efectele nemaipomenite ale acestui aliment. Ovazul constituie optiunea cea mai sanatoasa pentru un mic dejun perfect pentru ca un singur bol de ovaz poate face minuni pentru corpul tau.Fulgii de
Hrisca este bogata in vitaminele B, E, K si in minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru si zinc. Pe langa aceste elemente mai contine aminoacizi esential.Recomandare:Hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara, dar si un remediu pentru persoanele cu nivel ridicat al glicemiei. Este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardio-vasculare si hipertensiune arteriala. Hrisca poate fi considerata un alime