Curmalele sunt renumite inca din antichitate si este cultivat de 4000 de ani. In Egiptul Antic era un simbol al fertilitatii. Curmalele cand ajung la maturitate, fructele devin dulci si foarte aromate._x000D_ Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%._x000D_ Curmala este unul dintre cele mai bune energ
Cocosul consumat regulat, datoritAƒ conA inutului de substanA e minerale (in primul rand calciu, magnesiu, zinc, seleniu AŸi fier) ajutAƒ la invingerea oboselii, a extenuAƒrii.Are un conA inut bogat in fibre, ameliorand digestia AŸi totodata fiind un antidot eficient in cazul unor boli intestinale. Deoarece in afarAƒ de acestea conA ine AŸi acid gras nesaturat in cantitate insemnatAƒ, consumul regulat de cocos reduce AŸansa de apariA ie a bolilor de inimAƒ. Are AŸi efect purgativ, diuretic respectiv
Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni. Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate. Fierul ajuta formare
Nuca de cocos este un produs exotic si totusi cunoscut in toata lumea datorita gustului deosebit si beneficiilor sale! Cocosul consumat regulat, datorita continutului de substante minerale (in primul rand calciu, magnesiu, zinc, seleniu si fier) ajuta la invingerea oboselii, a extenuarii. Are un continut bogat in fibre, ameliorand digestia si totodata fiind un antidot eficient in cazul unor boli intestinale. Deoarece in afara de acestea contine si acid gras nesaturat in cantitate insemnata, consumul re
Fructoza este un produs destinat folosirii curente ca indulcitor, avand un gust dulce, mai bun decat zaharul si o putere de indulcire de 1.5-2 ori mai mare ca a zaharului. Fructoza este o substanta dulce care participa la metabolismul glucidic in absenta insulinei, scurtcircuitand reactiile metabolice nedorite determinate de acest hormon (acumularea de grasimi, catabolizarea proteinelor in cura de slabire, etc). Dupa glucoza, este cea mai raspandita monozaharida. Apare in stare libera in fructele dul
Obtinuta din boabe de cacao din Ecuador si Ghana, pudra de cacao de la DeZaan are calitate premium, fiind apreciata de cofetari si patiseri renumiti. Dupa prajire boabele de cacao se alcalinizeaza pentru a indeparta gustul amar si a intensifica culoarea, aroma si buchetul special. Aroma pudrei de cacao depinde foarte mult si de procentul de grasime. Produsele standard nu contin mai mult de 10-12% grasime, in timp ce produsele premium gourmet au minim 20-24%. Pudra de cacao are textura fina, culoarea caf
Beneficii:baile cu sare amara va ajuta sa va destresati si sa va relaxati, amelioreaza durerile si atenueaza crampele musculareduce la eliminarea toxinelor din organismrecomandat persoanelor care sufera de constipatieexfoliant pentru pielea moartaexfoliant pentru tenajuta la o indepartare mai usoara a punctelor negreelimina mirosul neplacut al picioarelorpoate fi folosit ca fertilizator la plantele decorative din casa. Mod de utilizare: Uz alimentar sau uz cosmetic, cu un efect laxativ foarte puternic.In
Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti cantitatea de fier abso
Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru._x000D_ Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B._x000D_ De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale._x000D_ Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti ca
Termenul de bulgur desemneaza atat amestecul de boabe de grau macinate mare, cat si mancarea ce contine acest amestec ca principal ingredient.Cu toate ca bulgurul poate contine mai multe tipuri de grau, de obicei este din grau tare, cunoscut la noi si ca ghirca (denumirea stiintifica este Triticum durum). Bulgurul este un ingredient ce se gateste similar cu orezul sau cuscusul, dar are valori nutritionale mai mari. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasa la inmuiat in lichid minim 1 ora si jumatate, iar apo
Este o sursa naturala de clorofila (70%), enzime, antioxidanti (bioflavonoizi), aminoacizi, acizi grasi, minerale si vitamine (A, B6, B12, etc), Ca, magneziu, acid folic.Iarba verde de grau contine: 20 de aminoacizicateva sute de enzime diferite care nu se regasesc in nici un alt fel de produse alimentare90 din cele 102 minerale existentevitamine si alte substante nutritive importantecontine enzime benefice.Beneficii:creste numarul de celule rosii si scade tensiunea arteriala, colesterolulcurata sangele,
Spirulina provine dintr-o alga naturala (cyanobacteria) deosebit de bogata in nutrienti si proteine. Atunci cand este recoltata corect din bazine de apa necontaminate este una dintre cele mai potente surse disponibile de nutrienti.Este alcatuita in cea mai are parte din proteine si aminoacizi esentiali si este recomandata in mod special celor vegetarieni datorita continutului ridicat de fier. Este consumata adesea si datorita continutului de vitamina B12 desi inca exista multe dezbateri pe acest subiect.
Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer, bolile infectioase si nu numai! Bicarbonatul de sodiu comercializat de catre noi este fara aluminiu. Fiind unul dintre putinele de pe piata romaneasca care NU contine aluminiu, bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scara larga si in saloanele de cosmetica si infrumusetare.Bicarbonatul de sodiu este, intr-un mod neasteptat, un remediu excelent pentru o multitudine de afectiuni.Moduri de utilizare (in functie de afectiune):Stomac:Bicarbonatul neutralizeaza su
Beneficii:baile cu sare amara va ajuta sa va destresati si sa va relaxati, amelioreaza durerile si atenueaza crampele musculareduce la eliminarea toxinelor din organismrecomandat persoanelor care sufera de constipatieexfoliant pentru pielea moartaexfoliant pentru tenajuta la o indepartare mai usoara a punctelor negreelimina mirosul neplacut al picioarelorpoate fi folosit ca fertilizator la plantele decorative din casa.Mod de utilizare: Uz alimentar sau uz cosmetic, cu un efect laxativ foarte puternic.Ince
Amaranthul este considerat ca si un frate mai mic al quinoei. Face parte din categoria supercerealelor fiind unul din cele mai nutritive alimente cunoscute avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovaz sau secara. De asemenea este bogat in lizina (proteina de inalta calitate), fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esentiali si minerale ca fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru si mai ales mangan, dar si mai mult calciu decat alte cereale. Contine 16% proteine pure si este lip