Un vin care iti incanta toate papilele, de buchet nici nu mai discut! Am primit acest vin in 2016, de la un partener, cadou de Mos Craciun:). L-am tinut 4 ani, alaturi de alte vinuri rosii pe care la mai aveam pentru ca nu am avut ocazia de a-l desface si nici compania pasioanata de vinuri rosii... L-am desfacut acum un an, cand cautam un vin rosu pentru un steak de vita:) Nu stiam ce este in sticla, am desfacut-o pur si simplu. Stiam ca o sa fie ceva bun pentru ca il primisem de la un cunoscator.. L-am
Avem aici un vin spectaculos din Negroamaro (100%), recolta 2007, cules aproape de prima bruma. Soiuri de struguri: Negroamaro 100% Culoare : Rosu rubin intens, cu reflexe granate. Arome : Arome intense, care variaza de la note de gem de prune pana la indicii de cirese in nuante de alcool si cacao, exista loc pe finisaj si pentru note de lemn dulce. Gust : Dulce si corpolent, echilibrat, cu note acide placute si taninur
Experienta noastra cu acest vin a fost una Fabuloasa.... , iar amintirea lui ne-a urmarit mult timp dupa. Iti da o senzatie pe care cu greu o poti descrie la prima degustare: fin, cu o culoare inconfundabila, roze-somon pe care nu te saturi s-o privesti in pahar. Cand incepi sa-l plimbi pe peretii paharului descrie o harta, parca a locului unde a fost creat, cu forme de relief ce indica excelenta. Ca sa te bucuri de intreaga savoare, iti recomand sa-l lasi la decanatat cel putin 6 ore si sa-l servesti
Este un cupaj de Negroamaro - 70% si Montepulciano - 30%. Anul de recolta este 2009, taria este undeva in jurul a 14-15% si a fost invechit in butoaie de stejar frantuzesc timp de doi ani si a mai fost pastrat inca un an in sticla!!! Este un vin elegant, cu un buchet aparte, iar recomandarea noastra este de a fi servit la o temperatura de 16-18 grade dupa o decantare prealabila de minim 90 minute!!! Ideal ar fi lasat sa respire (doar lasata sticla deschisa, fara dop si nu in decantor) macar 6 ore.
Inca un vin de exceptie, marca Apollonio: un cupaj de Primitivo si Negroamaro (50%-50%). Maturat 1 an de zile in barrique de stejar frantuzesc si stejar american, alte 6 luni in vane mari din stejar de Slavonia si un an in sticla! Un vin plin, rotund, care se remarca printr-un buchet superb, cu note frumoase de mure, fructe de padure coapte si condimente. Are o aciditate echilibrata si post gust prelung. Se catifeleaza foarte frumos dupa decantare (minim 6 ore - de preferat a se lasa sticla deschisa)
Copertino Rosso este un cupaj de Negroamaro (70%), Montepulciano (20%) si Malvasia Nera (10%). Gratie imbatranirii sale pe termen lung in sticla, Copertino are arome intense de gem de visine, cu note intense de scortisoara si smochine uscate dar si note elegante de ciocolata. Este un vin bine structurat, cu tanini perfect echilibrati si cu o aroma eleganta de lemn dulce.
Un rose fresh, surprinzator si placut! Medaliat cu argint in Anglia la IWSCB in 2019, Mamaa Rose este o alegere inspirata pentru orice masa dar si pentru un cadou de suflet Temperatura de servire: 8-10 grade
Ati cautat vreodata vreun vin rosu care sa va incante de la prima degustare? Mamaa Negroamaro rosu este vinul ideal pentru orice amator de vin rosu sec. Creat de Massimiliano Apollonio, dupa o tehnica aparte de vinificare, Mamaa este surprinzator! Chiar si pentru cei mai pretentiosi bautori de vin rosu! Avand doar 13.5% alcool, Mamaa ne incanta cu o explozie de arome de fructe rosii. Este destul de corpolent pentru un vin rosu tanar, nebaricat! Chiar daca degustat de indata pare a avea un finish scurt,
Primitivo sau Zinfandel, cum mai este cunoscut, este un vin corpolent, bine structurat, care prezinta note vii de fructe coapte si condimente, cu o astringenta placuta, subtila. Are un finish excelent de fructe, imbogatit cu note de fructe de cocos. Vin nefiltrat, baricat 12 luni in doua tipuri de lemn: cires si stejar american plus inca 6 luni in vane mari de stejar de Slavonia (o regiune din Croatia). Momentan, in stoc, recolta 2012 - Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles!
Massimiliano Apollonio a creat un spumant de exceptie! Fermentat in autoclave, avand o presiune de 5 atmosfere, spumantul Brut Verdeca va satisface cele mai exigente gusturi in materie de vinuri spumante! Cu un perlaj elegant si fin dezvolta niste arome florale placute de soc si flori albe. Nu este un spumant subtire , el avand 13% alcool! Se preteaza excelent la fructe de mare, scoici, peste prajit sau branzeturi. Denumirea comerciala IL MAMAA il face a fi cadoul ideal pentru cea mai draga persoana din