Un vin corpolent, bogat in arome, cu note de cirese negre, afine sau stejar, cu un echilibru perfect intre rotunjime si aciditate, Cabernet-ul produs in zona Macin ne incanta si ne impresioneaza inca din prima clipa prin calitatea lui deosebita. Este tipic, bine structurat, cu taninuri puternice dar bine integrate, cu un potential de invechire foarte bun. Se poate asocia cu mancaruri din carne rosie (vita, porc, miel) sau branzeturi aspre.
Chardonnay-ul produs la poalele Muntilor Macinului ne dezvaluie o culoare galben - limonie agreabila si un profil odorant tipic si expresiv de miere de albine, vanilie, fructe tropicale si citrice. Gustul este proaspat si fructuos, insotit de note discrete de unt impletite armonios cu note placute de mirodenii, iar finalul este rotund si onctuos. Se recomanda a fi consumat alaturi de preparate culinare din peste, fructe de mare, carne de pui, insotite de sosuri albe lejere, asezonate cu condimente rafina
Feteasca Regala - s-a impus in zona Macin prin aroma sa florala si gustul suav, atractiv si imbietor. Vinificat demisec, usor extractiv si bine constituit, cu prospetimea sa caracteristica, vinul se dovedeste a fi de cursa lunga. Insoteste mancarea bazata pe carne de pasare, ficat gras, paste si branzeturi usoare.
Aligote-ul este un vin reprezentativ pentru podgorie cu o culoare galben-verzuie, mai rar galben-pai, este preferat ca vin tanar, cand nota de proaspat, curat si racoritor il impune. Este intotdeauna produs ca vin sec si se caracterizeaza printr-o tarie alcoolica si o aciditate moderata, cu un gust de pamant Dobrogean, plin si usor amarui. Se asorteaza la mancaruri pe baza de carne alba, in special, peste gras dar si la diverse aperitive.
Ajutaţi de cele 4 elemente ale existenţei vieţii (soare, aer, sol şi apă) am reuşit să realizăm o combinaţie elegantă între 4 soiuri de renume: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel reunite sub gama RENATUS. Cupajul este uşor baricat, complex, festiv prin ţinută, preţios datorită calităţilor sale, dar şi al numărului limitat de sticle, remarcându-se prin tipicitatea Sauvignon-ului, aromele fine ale Tămâioasei şi Muscatului, precum şi prin intensitatea Chardonnay-ului. Se aso
Feteasca Neagra si Syrah-ul alcatuiesc un tablou cu fond rosu violaceu, in care sunt prezente parfumurile florilor de violete, liliac si regina noptii. Gustul este rotund , cu structura bine conturata si arome evoluate la umbra stejarului romanesc. Notele de prune coapte, ciocolata neagra si tabac, taninii curajosi dar rafinati ai Fetestii Negre contribuie la armonia gustului si domolesc notele piperate si aciditatea Syrah-ului. Finalul este lung si autentic, intruchipand o personalitate rapitoare si c
Merlot este un vin sec, rosu care contribuie la ridicarea renumelui Podgoriei Sarica-Niculitel. Are o culoare rosie-rubinie, este astringent si taninos, impunandu-se printr-o catifelare specifica celor mai fine vinuri. Parfumul si aroma sunt delicate si asociate fructelor de padure. Prin maturare si invechire Merlot-ul castiga un buchet atragator si persistent in senzatiile postgustative.
Muscat Ottonel are o culoare galbenă intensă, atractivă, care prin trecerea timpului evoluează spre auriu. Mirosul specific de Muscat este datorat aromei cu care este înzestrat strugurele. Plin, armonios, cu o placută rotunjime şi nuanţă de catifelare, vinul conţine tot ceea ce îi trebuie şi acel ceva care l deosebeşte de alte vinuri albe. Uşor de recunoscut, Muscat-ul Ottonel are calitatea de a comunica cu rafinament legătura deosebită dintre podgoria nord Dobrogeană şi soi. Se asortează cu salate, at
Merlot este un vin sec, rosu care contribuie la ridicarea renumelui Podgoriei Sarica-Niculitel. Are o culoare rosie-rubinie, este astringent si taninos, impunandu-se printr-o catifelare specifica celor mai fine vinuri. Parfumul si aroma sunt delicate si asociate fructelor de padure. Prin maturare si invechire Merlot-ul castiga un buchet atragator si persistent in senzatiile postgustative.
Un vin elegant, plăcut, obținut prin vinificarea în alb a strugurilor din soiul Merlot, având o culoare rose cu nuanțe trandafirii, care se remarcă prin prospețime și gust de fructe roșii (zmeură și căpșune). Este un vin răcoritor, expresiv și echilibrat, cu o aciditate moderată, aceste caracteristici conferindu-i o personalitate aparte. Se poate servi cu preparate din carne albă (pește sau pui), salate, aperitive și cu fructe de mare