Unt , lapte, fulgi, faina, ulei, o gustare sanatoasa si delicioasa intre mese sunt doar cateva din modalitatile in care poti sa adaugi migdalele in alimentatia ta de zi cu zi. De ce sa faci asta? Pentru ca migdalele sunt bogate in vitamine , minerale , proteine si fibre si sunt, de asemenea, asociate cu un numar foarte mare de beneficii pentru sanatatea ta. De la boli cardiovasculare, constipatie, probleme respiratorii, tuse, anemie si diabet pana la preventia cancerului, intarirea sistemului osos,
Cajuul, un superaliment versatil si bogat in nutrienti, incepe sa prinda tot mai mult teren in alimentatia populatiei de pretutindeni. Pe de-o parte pentru faptul ca poate fi folosit in atat de multe modalitati (consumat ca atare, lapte, unt, branza, maioneza, smantana) iar pe de alta parte, multitudinea de beneficii pe care le are asupra sanatatii organismului nostru. Cajuul este bogat in acizi grasi nesaturati , proteine , fibre , vitamine (C, B1, B2, B3, B6, E si K), minerale precum cupru , f
Cajuul, un superaliment versatil si bogat in nutrienti, incepe sa prinda tot mai mult teren in alimentatia populatiei de pretutindeni. Pe de-o parte pentru faptul ca poate fi folosit in atat de multe modalitati (consumat ca atare, lapte, unt, branza, maioneza, smantana) iar pe de alta parte, multitudinea de beneficii pe care le are asupra sanatatii organismului nostru. Cajuul este bogat in acizi grasi nesaturati , proteine , fibre , vitamine (C, B1, B2, B3, B6, E si K), minerale precum cupru , f
Fisticul este una din putinele nuci care contine aproape toti nutrientii necesari organismului uman pentru o sanatate completa , carbohidrati, proteine, grasimi, fibre, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, C, E, A, K, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, cupru etc. Cu ajutorul acestor compusi, fisticul promoveaza o buna functionare a tuturor organelor interne, cat si o sanatate de fier. Chiar daca il preferi crud sau prajit, consumat cu regularitate, acest snack delicios ce nu trebuie
Fisticul este una din putinele nuci care contine aproape toti nutrientii necesari organismului uman pentru o sanatate completa : carbohidrati, proteine, grasimi, fibre, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, C, E, A, K, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, cupru etc. Cu ajutorul acestor compusi, fisticul promoveaza o buna functionare a tuturor organelor interne, cat si o sanatate de fier. Chiar daca il preferi crud sau prajit, consumat cu regularitate, acest snack delicios ce nu trebuie
Semintele de chia au devenit, unul dintre cele mai apreciate superalimente in comunitatea celor care pun pret pe ceea ce mananca. Sunt genul acela de aliment care este usor de digerat (daca este preparat corespunzator) si chiar mai usor de adaugat in orice fel de mancare. Originare din Mexic, aceste mici seminte au fost apreciate pentru aportul nutritional inca de la inceputuri, ba mai mult, au fost perioade cand au fost folosite ca moneda de schimb. Cu toate ca sunt micute, vin cu un bagaj nutritional
Crocante in acelasi timp cremoase, cu un gust dulceag, delicios, mugurii de pin sunt o sursa splendida de nutrienti , minerale esentiale , vitamine si grasimi mononesaturate . Printre cele mai apreciate beneficii ale lor, se numara: intarirea sistemului imunitar , imbunatatirea vazului , stimularea circulatiei cat si imbunatatirea sistemului respirator . Sunt ideal de adaugat in salate, pesto, sau mancate ca atare. De evitat folosirea lor in mancaruri gatite deoarece, procesate termic, aceste m
Fulgi de cocos integrali (grasi) raw. Fulgii de cocos se obtin prin razuirea pulpei nucilor de cocos si uscarea la soare a acestora. Fulgii integrali sau grasi pot fi folositi in special la prepararea laptelui de cocos, datorita faptului ca din acestia nu a fost eliminat ulei din pulpa. Ingrediente: 100% fulgi de cocos ingrediente din agricultura ecologica. Gramaj: 800g Tara de provenienta: Sri Lanka
Fructele sunt o parte importanta intr-o dieta echilibrata. Viata din ce in ce mai aglomerata de cele mai multe ori ne pune in dificultate atunci cand vine vorba de a ne atinge aportul zilnic de vitamine si alte minerale din fructe. Din fericire, avem atatea alternative, printre care se numara si merisoarele. Aceste mici fructe, uscate, usor de luat cu noi oriunde, sunt solutia ideala si usoara de a incorpora fructele in dieta noastra zilnica. Cu un continut ridicat de antioxidanti , ele combat inflamat
Scortisoara de Ceylon pudra este obtinuta prin macinarea batoanelor de scortisoara de Ceylon. Este un condiment perfect pentru preparatele dulci si, totodata, are multe calitati terapeutice, fiind bogat in proteine, fibre, vitamina A, K si C, mangan, fier, potasiu, calciu, fosfor si sodiu. Se poate folosi in smoothie-uri, produse de patiserie, placinte cu mere sau dovleac, sau pentru a aromatiza cafeaua, ciocolata calda sau laptele vegetal. Ingrediente: scortisoara de Ceylon pudra (macinata). Gramaj:
Bicarbonatul de sodiu fara aluminiu, fara gluten este ideal pentru utilizare atat in bucatarie la produsele de panificatie, cat si la curatenia casei. Bicarbonatul de sodiu fara aluminiu neutralizeaza acizii nocivi din organism datorita alcalinitatii ridicate. Ingrediente: 100% bicarbonat de sodiu Gramaj: 200 g Tara de provenienta: Germania
Bogate in vitamina C , capsunile infuzate in suc de mere sunt o alternativa sanatoasa si delicioasa pentru cei mici si nu numai. Capsunile sunt deshidratate osmotic, nu contin zahar, nu contin sulfiti si au o aroma puternica si o textura de caramel. Capsunile pot fi mancate ca atare, dar merg foarte bine alaturi de clatite, in inghetata facuta acasa si in checuri, iar versatilitatea lor cu siguranta te va inspira in crearea celor mai delicioase dulciuri. Gramaj: 200g Tara de provenienta: Serbia
Sunt 100% naturale, nu contin zahar adaugat sau sulfiti. Multa lume are falsa impresie ca fructele deshidratate nu sunt la fel de bune si sanatoase ca cele proaspete. Daca procesul de deshidratare este unul natural, atunci fructele nu doar isi pastreaza toate mineralele si vitaminele, dar devin chiar mai concentrate. Consumate inainte de masa, caisele stimuleaza digestia , sunt o sursa importanta de vitamina A , fier si cupru si au in componenta lor importanti antioxidanti . Consumate intr-un mo
Cous cous integral ecologic din grau, poate fi pregatit in diferite combinatii, ca baza sau garnituri pentru numeroase feluri de mancare. Produs vegan. Cous cous-ul este o sursa de proteine, fibre, minerale si antioxidanti. Ingrediente: 100% cous cous cultivat organic. A se pastra la loc uscat si racoros. Valori nutritionale medii 100 g: Energie: 1841 kj 349 kcal; Grasimi: 2 g, din care grasimi saturate: 0,3 g; Glucide: 71,5 g; Zaharuri: 2 g; Proteine: 0.8 g; Sare: 0 g. Gramaj: 500g Tara de
Zahar de cocos. Gramaj: 500gr. Tara de provenienta: Indonezia