Ienibahar boabe Din vremea cea mai veche, indienii au folosit enibahar boabe pentru a prepara varza, pentru a face ciocolata, friptura de carne, friptura de pui, peste. Ienibahar boabe este un condiment frecvent utilizat pentru conservare, decapare, sarare. De asemenea, este folosit la afumatoare , prajire, pentru fripturi din carne de pasare, vanat, peste, organe comestibile, ciuperci. Este adaugat sub forma de boabe in placinte cu varza, carnati, branzeturi, hering condimentat, peste conservat si fruct
Cuscus 100g se potriveste de minune tocanei de legume.
Oregano este o planta culinara si medicinala importanta care a fost folosita in medicina si bucatarie ca si condiment de mii de ani avand numeroase beneficii pentru sanatate. Este o specie de Origanum, apartinand familiei mentei (Lamiaceae). Numele de oregano provine de la cuvintele grecesti Oros (de munte) si ganos (bucurie). Oregano creste pana la 50 cm inaltime si are frunze purpurii de 2 pana la 3 centimetri lungime. Produsele chimice care dau plantei mirosul sau unic si placut sunt timol, pinen, lim
Maghiranul este una dintre cele mai populare condimente, iubita si adesea folosita in bucatariile traditionale din intreaga lume. Este utilizat ca un condiment pentru preparate din carne si legume dulci. Proprietatile bactericide ale maghiranului il fac un ingredient preferat in prepararea muraturilor. Uleiul esential de maghiran este un conservant excelent si este utilizat in mod activ pentru varza murata, legume murate, carne uscata si peste afumat
Beneficii: Samburii de caise amari provin de la un soi diferit de caise. Forma este similara, insa gustul este puternic amar. Se diferentiaza prin continutul bogat de amigdalina (vitamina B17).La randul sau, amigdalina este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism. Acest miez hranitor din caisa contine fosfor, care tonifiaza memoria si ajuta la mentinerea unei stari alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina si lec
Printr-o excelenta modalitate de stocare a aromei minunatelor și proaspetelor roșii de vara, acum avem posibilitatea de a folosi pe tot parcursul anului roșiile pudra; acestea pot servi la prepararea supelor, ciorbelor, sosurilor, tocanițelor sau aluaturilor, conferind preparatelor culinare o savoare aparte. Roșiile conservate pot fi mult mai nutritive decât cele proaspete, pudra de roșii reprezentând o importantă sursă de antioxidanți vitali pentru dezvoltarea noastra. Produs intr-o unitate care ambale