Culoare rubiniu inchis, cu nas interesant format din note de fructe de padure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure si cirese negre, in care se simt taninurile foarte bine integrate. O cantitate de 40% din vin a fost invechita in baricuri de stejar american timp de jumatate de an. Cabernet Sauvignon este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vita, acompaniate de sosuri delicioase. Incearca-l si cu miel sau rata, dar si alaturi de branzeturi
La turnarea in pahar, suntem intampinati de un vin galben-verzui cu reflexii stravezii. Nas complex de fructul pasiunii si guava, cu un gust dominat de accentele minunate de agrise si o aciditate usoara, extrem de agreabila. Vinul a atins un echilibru excelent si are un postgust persistent. Cel mai bine se poate combina impreuna cu peste si legume la gratar, creveti in sos de unt cu lime, paste quatro formaggi sau branza de capra. Pentru acest Sauvignon Blanc din colectia noastra de top Origini, au fost
In pahar se prezinta cu o culoare rosu inchis. Un vin dens si cremos, cu arome bazate pe fructe rosii de padure, condimente picante, nucsoara si piper. Gustul tradeaza accente de ciocolata neagra si nuca de cocos, iar tesatura de taninuri fine conduce catre un final lung si armonios. Se poate asocia cu preparate din carne de vita, berbec sau vanat cu sosuri delicioase. Incearca acest vin alaturi de coaste de porc, platouri cu preparate traditionale romanesti sau impreuna cu branzeturi maturate. Vita de
Cucereste instant prin culoarea sa rosu inchis, cu note fine de nuca de cocos. Gustul este intens si se deschide in note puternice de cirese negre, mure zemoase si ciocolata. Taninurile ferme completeaza vinul, conducand catre un final lung cu pronuntate note fructate. Perioada lunga petrecuta in butoiul de stejar a oferit vinului mai multa complexitate. Poate fi asociat cu mancaruri mai picante pe baza de carne, fripturi de vita sau vanat, mezeluri fine si branzeturi maturate. Incercati-l de exemplu cu
Bristena Busuioaca impresioneaza prin culoarea roz intens si prin aromele sale puternice de zmeura si petale de trandafir. Gustul este plin, cu senzatii de dulce si note de capsune ce completeaza parfumul inconfundabil al vinului. Echilibrul atins intre dulceata si aciditate conduce catre un final fructat, lung si placut. Recomandam servirea ca atare, dar poate fi o alegere inspirata si impreuna cu deserturi dulci-acrisoare. La Crama Budureasca din Dealu Mare, cultivam Busuioaca pe aproximativ 6 hectare
Vin de culoare rubiniu inchis, aflata in deplina armonie cu gustul sau intens de fructe de padure si cirese amare, cu taninuri ceva mai moi, dar bine conturate. Licoarea onctuoasa si catifelata are consistenta, iar aroma persista indelung.
Un vin de culoare rubiniu inchis, cu arome complexe de fructe negre de padure, cu note placute si fine de condimente. Acest Shiraz este corpolent, cu taninuri ferme si cu un gust intens de ciocolata neagra si condiment, ce confera vinului un final foarte lung si intens.
Culoare interesanta roze inchis, obtinuta prin presarea delicata si naturala a strugurilor organici de Merlot. Bine structurat si cu o concentratie alcoolica medie, acest vin are o aroma proaspata de fructe tipice sezonului estival si un gust intens ce persista agreabil.
Un vin purpuriu la culoare, precum inima naturii. Gustul este fin, de prune si cirese bine coapte, condimentat cu mirodenii salbatice. Merlot Organic de la Crama Budureasca este expresia rafinamentului si a bunului gust, datorita aromelor fructate obtinute din struguri organici de Merlot cultivati in viile din Gura Vadului.
Culoare rubiniu inchis intens si arome placute de cirese, prune, coacaze negre si martipan. Are o structura eleganta si un gust fructat, care se dezvolta intr-un postgust lung si placut. Este un vin care isi arata adevaratul potential cu timpul, fiind excelent pentru invechirea la sticla. Cupaj: Feteasca Neagra Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot Pinot Noir
Galben pai cu reflexe verzui discrete si arome de fructe tropicale si flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multa prospetime de mango si cantalup, sustinute de aciditatea placuta mostenita de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul imbogateste acest vin prin corpolenta medie, note fine de vanilie si o textura catifelata, obtinute prin procedeul de batonnage aplicat in timpul fermentatiei.
Busuioaca de Bohotin de la Crama Budureasca are o culoare fermecatoare roz-pal straveziu, cu un parfum seducator de petale de trandafir. Gustul este bine structurat, un amestec interesant de rodie si capsune, conducand firesc catre finalul incantator dominat de citrice. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.