Segarcea propune un sortiment Marselan nebaricat, care evidentiaza mult mai bine caracteristicile solului din zona Olteniei si calitatile tipice ale acestui soi nuantat. Sortimentul, care face parte din colectia de vinuri rare, este unul complex, prietenos si usor de baut, in ciuda densitatii care depaseste usor media. Alaturi de Viognier, sortimentul este nou intrat in gama Prestige Domeniul Coroanei Segarcea Note bogate de fructe rosii si negre proaspat culese, completate elegant cu accente vegetale.
Simfonie este un magnum (1,5 litri) care ascunde cel mai complicat cupaj creat pana acum in Romania - Feteasca Neagra, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Marselan si Touriga Nacional.
Adierea Vantului mangaie chipurile tiganilor mereu cu fruntea sus, niciodata cu privirea inapoi. Vantul e aerul curat pe care-l respira, e mirosul libertatii. Adierea Vantului te dezmiarda si te face sa te simti liber. Un strugure care a sedus intreaga lume prin capacitatea sa de a produce atat vinuri tinere si expresive, cat si vinuri grele, cu putere mare de invechire. In Segarcea, pentru a-i surprinde complexitatea aromatica, am ales pentru Syrah macerarea carbonica, proces in care fermentatia
Picatura Vietii izvoraste din limpezimea apelor langa care tiganii poposesc. Apa le da viata, ii satura de sete, ii racoreste cand ploua. Picatura Vietii lasa povestea sa curga mai departe si scalda sufletul iubitorilor de frumos. Dintre cele peste 200 de soiuri traditionale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, in primul rand datorita capacitatii sale de a produce vinuri de inalta calitate, de la complicatele si asprele vinuri din Douro la delicioasele vinur
Principesa Margareta - vin alb Domeniul Coroanei Segarcea.
Principesa Margareta - vin rosu Domeniul Coroanei Segarcea.
Cupaj vinuri Rose : Pinot Noir, Pinot Gris macerare peliculara, Cabernet Sauvignon baricat. Sec Sticla de 750 ml
Cupaj vinuri rosii : Marselan, Cabernet Sauvignon. Alc 14% Sec Silver , Paris, France 2012 Vinalies Internationales Silver , USA, 2012 Los Angeles International Wine Spirits Competition Silver , Hong Kong, China, 2012 China Wine Awards Bronze , USA, 2012 San Francisco International Wine Competition Commended , UK, 2012 International Wine Challenge
Cupaj vinuri rosii: Marselan, Cabernet Sauvignon, Syrah! Alc 13,2 Silver , Los Angeles, USA 2012 Los Angeles Wine Spirits Competition Silver Nova , Monaco 2012 Femmes et Vins du Monde Bronze , San Francisco, USA 2012 San Francisco International Wine Competition
Cabernet Sauvignon, Domeniul Coroanei - Segarcea. Alc 14%
Cupaj : Viognier, Tamaioasa Romaneasca. Vinuri albe Domeniul Coroanei Segarcea. 2010. Alc 12,5 Sec. Silver , San Francisco, USA 2012 San Francisco International Wine Competition
Domeniul dispune de 24,7 hectare: cu Merlot, plantate la o densitate de 5000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de taiere este Guyot simplu. VINIFICARE: Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 230g zahar litru de must, au fost culesi manual, desciorchinati si apoi tinuti la macerare , fermentare in vinificatoare speciale cu piston, timp de zece zile. temperaturilor de fermentare si a numarului de remontaje, s-a urmarit obtine
Domeniul dispune de 23 de hectare cu Pinot Noir, plantate cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru aceasta gama, s-au ales parcele cu o productie mica, de 6 tone ha. TEHNICA DE VINIFICAŢIE : Pentru aceasta gama, au fost selectati strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must, au fost desciorchinati si apoi ti
Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must s-au desciorchinat si s-au presat la presiuni mici. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta in cuve de inox cu temperatura controlata intre 16-18 ºC timp de 20 zile. Pentru a ramane cu rest de zahar, s-a oprit fermentarea prin filtrare. NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Latura fructata iese foarte bine in evidenta , piersica, fructe exotic
Pentru aceasta gama, din cele 24,7 hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual, la un nivel de maturitate de 230g zahar l must, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare-fermentare in vinificatoare speciale cu piston timp de zece zile. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional care permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare, s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez si lemn american, in