Domeniul Coroanei Segarcea

Rose Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Rose Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul dispune de 23 de hectare cu Pinot Noir, plantate cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru aceasta gama, s-au ales parcele cu o productie mica, de 6 tone ha. TEHNICA DE VINIFICAŢIE : Pentru aceasta gama, au fost selectati strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must, au fost desciorchinati si apoi ti

Cumpără
Sauvignon Blanc Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Sauvignon Blanc Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must s-au desciorchinat si s-au presat la presiuni mici. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta in cuve de inox cu temperatura controlata intre 16-18 ºC timp de 20 zile. Pentru a ramane cu rest de zahar, s-a oprit fermentarea prin filtrare. NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Latura fructata iese foarte bine in evidenta , piersica, fructe exotic

Cumpără
Merlot Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Merlot Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pentru aceasta gama, din cele 24,7 hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual, la un nivel de maturitate de 230g zahar l must, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare-fermentare in vinificatoare speciale cu piston timp de zece zile. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional care permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare, s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez si lemn american, in

Cumpără
Pinot Gris Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pinot Gris Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul dispune de 13 hectare cu Pinot Gris, cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru aceasta gama, s-au ales parcele cu o productie mica, de 6 tone ha. VINIFICAREA: Strugurii s-au cules manual, la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must, s-au desciorchinat si presat la presiuni mici. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC, tim

Cumpără
Tamaioasa Roza (rose) - vinuri Domeniul Coroanei Segarcea

Tamaioasa Roza (rose) - vinuri Domeniul Coroanei Segarcea

Reprezentativ pentru Domeniul Coroanei Segarcea este existenta in plantatie a unei suprafete de 1,5 ha veche de peste 100 ani cu Muscat Frontignan roze, sinonim cu Tamaioasa Roza. Este un soi unic, nu mai exista decat razlet un numar mic de plante, in sudul Frantei in zona Frontignan.Din plantatia mama de 1,5 ha s-au preluat ochi si s-au inmultit ajungandu-se astfel la 15 ha. Vinul dezvolta arome savuroase de trandafiri, litchi si foarte multa prospetime. Sticla de 750 ml

Cumpără
Tamaioasa Romaneasca Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Tamaioasa Romaneasca Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Strugurii ajunsi la un nivel de maturitate de 225g zahar, s-au cules manual si s-au desciorchinat. Bogatia de arome se gaseste in pielita boabelor si de aceea, pentru a se extrage s-a facut o macerare pe bostina timp de 24 de ore, la o temperatura de 8-10 º C. A urmat o presare usoara, iar mustul obtinut a fermentat lent, timp de 30 de zile, in cisterne de inox cu temperatura controlata intre 15 si 18 ºC. , NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Note de trandafir, litchi, fidel aromelor de struguri

Cumpără
Pinot Noir Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pinot Noir Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pentru aceasta gama, din cele 23 de hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual, la un nivel de maturitate de 235g zahar litru de must, au fost desciorchinati si tinuti la macerare , fermentare, in vinificatoare speciale cu piston timp de zece zile. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional care permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez si lemn ameri

Cumpără
Sauvignon Blanc Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Sauvignon Blanc Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pentru aceasta gama, din cele 27 de hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual la un nivel de maturitate de 210g zahar, s-au desciorchinat si s-au presat. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta in cuve de inox, cu temperatura controlata intre 15-18 ºC, timp de 30-45 zile. Pentru a castiga in complexitate si arome s-au batonat drojdiile fine periodic, timp de trei luni. , NOTE OLFACTI

Cumpără
Pinot Noir Elite -Domeniul Coroanei Segarcea

Pinot Noir Elite -Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul dispune de 23 de hectare cu Pinot Noir, plantate cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru aceasta gama, s-au ales parcele cu o productie mica, de 6 tone ha. TEHNICA DE VINIFICAŢIE : Strugurii s-au cules manual, la un nivel de maturitate de 230g zahar litru de must, au fost desciorchinati si tinuti la macerare , fermentare, in vinificatoare speciale cu piston, t

Cumpără
Feteasca Alba Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Feteasca Alba Elite - Domeniul Coroanei Segarcea

Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 210g zahar litru de must s-au desciorchinat si s-au presat la presiuni mici. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 ºC timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta in cuve de inox cu temperatura controlata intre 16-18 ºC timp de 20 zile. Pentru a ramane cu rest de zahar, s-a oprit fermentarea prin filtrare. NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Latura fructata iese foarte bine in evidenta , piersica, fructe exotice. In gur

Cumpără
Chardonnay Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Chardonnay Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Pentru aceasta gama, din cele 35 de hectare s-au ales strugurii de calitatea cea mai buna. S-au cules manual, la un nivel de maturitate de 222g de zahar, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare la temperaturi mici timp de 10-12 ore. A urmat o presare usoara si apoi fermentare lenta ]n cuve de inox cu temperatura controlata intre 15 si 18 C, timp de 30 de zile. Pentru a pune in evidenta caracterul onctuos al Chardonnay-ului, s-a facut o maturare scurta (6 luni) la baric din lemn francez.

Cumpără
Feteasca Alba Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Feteasca Alba Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul dispune de 15 hectare de Feteasca Alba, plantate cu o densitate de 6 000 de plante la hectar. Dispunerea este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru aceasta gama, s-au ales parcele cu o productie mica, de 6 tone ha. VINIFICARE : Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 200g zahar litru de must s-au desciorchinat si s-au presat la presiuni mici. Mustul astfel obtinut, s-a limpezit natural, la temperaturi de 5-8 ºC, timp de 48

Cumpără
Chardonnay  Elite-Domeniul Coroanei Segarcea

Chardonnay Elite-Domeniul Coroanei Segarcea

Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate de 222g zahar litru de must, s-au cules manual, s-au desciorchinat si au fost presati la presiuni mici. Mustul astfel obtinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8 º C, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lenta in cuve de inox, cu temperatura controlata , intre 16- 18 ºC timp de 20 de zile. Pentru a ramane cu rest de zahar s-a oprit fermentarea prin filtrare. , NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Nas fin, delicat, note de fructe. A

Cumpără
Cabernet Sauvignon Elite- Domeniul Coroanei  Segarcea

Cabernet Sauvignon Elite- Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul dispune de 40 hectare cu Cabernet Sauvignon, plantate cu o densitate de 5000 de plante la hectar. Modul de taiere este Guyot simplu ; sol de tip - cernoziom calcaros. , VINIFICARE : Strugurii, ajunsi la un nivel de maturitate 230g zahar litru de must , au fost culesi manual, desciorchinati si apoi tinuti la macerare , fermentare in vinificatoare speciale cu piston timp de o luna. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional si permite o extra

Cumpără
Cabernet Sauvignon Prestige Domeniul Coroanei Segarcea

Cabernet Sauvignon Prestige Domeniul Coroanei Segarcea

Pentru aceasta gama, din cele 46 de hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual la un nivel de maturitate de 235g zahar litru de must, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare , fermentare, in vinificatoare speciale cu piston, timp de aproape doua luni. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional si permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare, s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez s

Cumpără