Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos partial hidrogenat, -soia procesata 3%, -concentrat de proteina de soia 2%, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -arome identic naturale si dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune) Valoarea energetica la 100g: - energie 2092kJ (499 kcal) - proteine 3,6 g - glucide 60 g - lipide 24,0 g
Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos partial hidrogenat, -soia procesata 3%, -concentrat de proteina de soia 2%, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -arome identic naturale si dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune) Valoarea energetica la 100g: - energie 2092kJ (499 kcal) - proteine 3,6 g - glucide 60 g - lipide 24,0 g
Prezentare generala: Soia are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, protide, lipide, glucide, saruri minerale, vitaminele A, B, D, E, F si lecitina. Soia este altenativa naturala care ofera un echilibru perfect al dietei, previne si chiar trateaza boli canceroase, osteoporoza, hipermenorea, diabetul, alzheimerul, ateroscleroza, surmenajul intelectual si astenia. Avand si un procent ridicat de fitoestrogeni, soia compenseaza nivelul scazut al hormonilor estrogeni secretati de organismul femeilor
Prezentare generala: Usor digerabila, soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal. Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace. Are o multime de proprietati nutritive, este mai ieftina decat carnea si mult mai sanatoasa decat orice alte produse alimentare. In plus, o poti gati in multe feluri. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat
Prezentare generala: Boia de ardei sau paprika este pudra fina obtinuta prin macinarea ardeilor rosii uscati. In functie de gradul de coacere al ardeiului gustul paprikai variaza de la dulce pana la foarte iute. Minunata culoare rosie dar si aroma deosebita sunt influentate de cantitatea de pulpa de fruct, seminte si placenta care se macina. Boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice in locuri ferite de lumina soarelui, umiditate si caldura. In acest mod evitati ca paprika sa-si piarda calit
Prezentare generala: Mazarea galbena are valoare energetica mare (362 kcal 100 gr.), este usor laxativa si reprezinta o importanta sursa de proteine, hidrati de carbon, substante minerale si vitamine. Datorita faptului ca mazarea galbena contine elemente concentrate, mazarea se poate consuma in cantitati moderate. Ea este contraindicate in enterite. Ingrediente: - proteine 22%; grasimi 1%; hidrati de carbon 59% - substante minerale: Ca, K, Na, P - vitamine: A, B1, B2, B3 si C
Prezentare generala: Circa 3% din productia mondiala de cartofi se foloseste pentru fabricarea amidonului (circa 2 mil. tone pe an). Amidonul se foloseste nu numai pentru fabricarea produselor alimentare, dar si pentru industria hartiei si cea a textilelor, pentru fabricarea adezivilor si pentru recuperarea uleiurilor minerale brute. Dintre amidonurile alimentare folosite in mod curent, amidonul de cartofi are particule de dimensiuni mari (5 - 100 microni). Fata de celelalte amidonuri din cereale, amido
Prezentare generala: Se pot consuma ca atare sau adaugate in salate. Se pot macina si se pot prepara din ele deliciosi crackersi raw vegani. Se pot folosi macinate si in blaturile torturilor si ale prajituricilor raw. De asemenea pot fi folosite in batoane, ciocolatele sau chiar in bombonici. Semintele de canepa contin 80% grasimi nesaturate, care se gasesc intr-un echilibru perfect pentru corp. Sunt bogate in acizii grasi Omega 3 si Omega 6, fibre, vitaminele B si E, precum si minerale si alti nutrient
Prezentare generala: Se pot consuma ca atare sau adaugate in salate. Se pot macina si se pot prepara din ele deliciosi crackersi raw vegani. Se pot folosi macinate si in blaturile torturilor si ale prajituricilor raw. De asemenea pot fi folosite in batoane, ciocolatele sau chiar in bombonici. Semintele de canepa contin 80% grasimi nesaturate, care se gasesc intr-un echilibru perfect pentru corp. Sunt bogate in acizii grasi Omega 3 si Omega 6, fibre, vitaminele B si E, precum si minerale si alti nutrient
Prezentare generala: Fasolea este bogata in vitamine B, inclusiv acid folic si minerale: fier, potasiu, seleniu, magneziu si ceva calciu. Este si o sursa bogata de fibre insolubile, care se elimina din organism si ajuta la prevenirea constipatiei. Contine de asemenea fibre solubile care ajuta la scaderea grasimilor din sange. Valoarea energetica in 100g: - energie: 602 kJ (144 kcal) - proteine: 10.0 g - glucide: 26.0 g - lipide: 6.8 g
Ingrediente: -sare marina, -rozmarin, -maghiran, -cimbru, -curcuma, -usturoi granule, -fulgi de ceapa uscata, -fulgi de drojdie
Prezentare generala: Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetala, prezent in cereale. Glutenul este format din categoriile proteice prolamina si glutelina a cerealelor. Elasticiatea unui aluat framantat din faina cerealelor este data de catre gluten. Proteinele care formeaza acest gluten sunt responsabile de existenta sau inexistenta acestei proprietati a aluatului. Aceasta elasticitate este prezenta in aluatul din grau. Prolamina gr
Ingrediente: -orez jasmine (78%), -morcovi (4%), -ardei gras rosu (4%), -sare marina (4%) -fulgi de praz, -ceapa granule, -rosii uscate, -condimente. Mod de preparare: Continutul pachetului de 250g se amesteca cu 900 ml de apa si se fierbe 10 minute. Dupa fierbere se lasa acoperit 10 min.
Quinoa este bogata in proteine, contine toti cei 9 amino-acizi, si constituie o alternativa mult mai sanatoasa la consumul de orez rafinat. Este bogata in fitonutrienti, vitamine si minerale, nu contine gluten. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1435kJ (343kcal) - proteine: 13.6 g - glucide: 60.8 g - lipide: 5.0 g
Semintele de susan sunt de bogate in minerale, vitamine si fibre, contin cupru si mangan, minerale esentiale in mentinerea siluetei.