Boabele de soia contin majoritatea proteinelor, aparand in compozitia multor produse hranitoare. Cea mai importanta proprietate a sa este cea legata de prevenirea cancerului. Continutul sau antioxidant protejeaza organismul de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, care poate conduce la boli cardiovasculare si circulatorii, dar si la cancer. Studiile din Japonia au aratat ca o portie de supa miso pe zi determina scaderea cu o treime a posibilitatii aparitiei cancerului la stomac. Boabele de soia mai o
Quinoa rosie are un continut foarte inalt de proteine, fibre, fosfor, magneziu si fier si un bun echilibru de aminoacizi esentiali adecvati consumului uman. Valoarea energetica in 100g: energie: 1539kJ (350kcal) proteine: 14.0 g glucide: 64.0 g lipide: 6.0 g
Prunele uscate sunt satioase si foarte sanatoase, datorita complexului de vitamine: B3, B6 si A, dar si datorita calciului, potasiului, fierului si fibrelor continute. Prunele uscate se rehidrateaza in apa. Ele contin si o cantitate mare de zahar (mai mare decat fructele proaspete), astfel incat daca suntem la dieta, trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. Diabeticii au interdictie la acestea! Beneficii: trateaza anemia, previn osteoporoza, imbunatatesc functiile ficatului, pancreasului si
Prezentare generala: Circa 3% din productia mondiala de cartofi se foloseste pentru fabricarea amidonului (circa 2 mil. tone pe an). Amidonul se foloseste nu numai pentru fabricarea produselor alimentare, dar si pentru industria hartiei si cea a textilelor, pentru fabricarea adezivilor si pentru recuperarea uleiurilor minerale brute. Dintre amidonurile alimentare folosite in mod curent, amidonul de cartofi are particule de dimensiuni mari (5 - 100 microni). Fata de celelalte amidonuri din cereale, amido
Ingrediente: -orez jasmin, -seminte de floarea soarelui, -soia granule(12%), -sare, -ardei, -morcov, -pastarnac, -telina, -fulgi de drojdie, -marar, -condimente. NU CONTINE GLUTAMAT MONOSODIC! Mod de preparare: Continutul pachetului amestecam cu 1L apa fierbinte, dupa 20 de minute amestecam cu 100ml de ulei si facem sarmalele. Alergen: telina
Usor digerabila, soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal. Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace. Are o multime de proprietati nutritive, este mai ieftina decat carnea si mult mai sanatoasa decat orice alte produse alimentare. In plus, o poti gati in multe feluri. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea, tot atata lecitina cat galbenusul de ou, caz
Acidul ascorbic este denumirea chimica a vitaminei C. Vitamina C este o vitamina esentiala pentru organism. Este recomandat consumul zilnic in cantitate de 1-3g (1000-3000mg). Nu este posibila o supradozare, deoarece este eliminata in mod natural cantitatea de exces.
Hrisca datorita substantelor sale active (rutina), are proprietatea de a scadea nivelul glucozei din sange, oferind astfel protectie cardiovasculara, combatand fragilitatea vaselor sanguine. Hrisca contine substante minerale - Ca, Cu, Cr, Mn, precum si vitamine - B, E si P. Valoarea energetica in 100g: energie: 1427kJ (341kcal) proteine: 9.8 g glucide: 71.3 g lipide: 1.7 g
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei vegetal, -faina de ovaz 25%, -lecitina, -fosfat de potasiu (stabilizator), -mono si digliceride din soia (emulgator), -betacaroten -arome identic naturale. Preparare: Se amesteca 25g instant de b
Prezentare generala: Un lapte de orez (Instant de bautura din ore.) cu 1.9% proteine. Poate fi servita ca atare sau in musli cu fulgi de cereale, diverse fructe, nuci, alune si indulcita dupa gust. Ingrediente: -ulei de cocos, -sirop de glucoza, -faina de orez. (20%), -dextroza, -inulina, -emulgatori - mono si digliceride de soia, -stabilizator - fosfat de potasiu, -antiaglomerant - dioxid de siliciu, -aroma. Alergeni: soia.
Ingrediente: - orez brun bob lung 50% - orez rosu 25% - orez negru 25%
Prezentare generala: Boia de ardei sau paprika este pudra fina obtinuta prin macinarea ardeilor rosii uscati. In functie de gradul de coacere al ardeiului gustul paprikai variaza de la dulce pana la foarte iute. Minunata culoare rosie dar si aroma deosebita sunt influentate de cantitatea de pulpa de fruct, seminte si placenta care se macina. Boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice in locuri ferite de lumina soarelui, umiditate si caldura. In acest mod evitati ca paprika sa-si piarda calit
Prezentare generala: Meiul decorticat are proprietati nutritive, revitalizante, echilibrante ale sistemului nervos. Este recomandat in astenie fizica si intelectuala, in convalescenta si sarcina. Contine: - substante minerale: Fe, Mg, P, vitamina A Valoarea energetica in 100g: - energie: 1520kJ (362kcal) - proteine: 11.0 g - glucide: 70.6 g - lipide: 3.9 g