Valoarea energetica la 100 g: -energie - 197 kJ (63 kcal) -proteine - 1.4 g -glucide - 15.4 g -lipide - 0.4 g
Prezentare generala: Boia de ardei sau paprika este pudra fina obtinuta prin macinarea ardeilor rosii uscati. In functie de gradul de coacere al ardeiului gustul paprikai variaza de la dulce pana la foarte iute. Minunata culoare rosie dar si aroma deosebita sunt influentate de cantitatea de pulpa de fruct, seminte si placenta care se macina. Boiaua de ardei se pastreaza in recipiente ermetice in locuri ferite de lumina soarelui, umiditate si caldura. In acest mod evitati ca paprika sa-si piarda calit
Prezentare generala: Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, minerale, inclusiv fier. In comparatie cu orezul alb, brun sau rosu, orezul negru are si cea mai mare cantitate de proteine si fibre. Este cultivat in special in Insulele Filipine si Indonezia si este consumat mai al
Prezentare generala: Amestecul de chiftele din ovaz este o alegere sanatoasa pentru toata familia, se prepara rapid si este foarte delicios, se poate servi atat ca aperitiv cat si pentru felul doi. Ingrediente: -Soia granule, -fulgi de ovaz (18%), -amidon porumb, -pesmet (faina de grau, apa, sare, drojdie), -faina de ovaz, -sem. floarea soarelui, -sem. In, -Sare de mare, -ceapa, -usturoi, -turmeric, -condimente. NU CONTINE GLUTAMAT MONOSODIC! Mod de preparare: Continutul pachetului ameste
Prezentare generala: Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1436kJ (342kcal) - proteine: 13.5 g - glucide: 71.7 g - lipide: 3.5 g
Prezentare generala: Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Valoarea energetica in 100g: - energie: 1436kJ (342kcal) - proteine: 13.5 g - glucide: 71.7 g - lipide: 3.5 g
Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos, -fosfat de potasiu si fosfat de calciu (stabilizator), -mono digliceride din soia (emulgator), -dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune), -betacaroten -arome identic naturale Valoarea energetica la 100g: - energie 2106kJ (503 kcal) - proteine 0,3 g - glucide 67 g - lipide 26,0 g
Ingrediente: -sirop de porumb, -ulei de cocos, -fosfat de potasiu si fosfat de calciu (stabilizator), -mono digliceride din soia (emulgator), -dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune), -betacaroten -arome identic naturale Valoarea energetica la 100g: - energie 2106kJ (503 kcal) - proteine 0,3 g - glucide 67 g - lipide 26,0 g
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Preparare: Se amesteca 25g instant de bautura (doua linguri sau sase lingurite) cu 250 ml apa calda. Se indulceste dupa preferinta cu miere sau cu zahar brun. La pregatirea bauturii rece recomandam folosirea robotului de bucatarie.
Recomandam: Pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari). Preparare: Se amesteca 25g instant de bautura (doua linguri sau sase lingurite) cu 250 ml apa calda. Se indulceste dupa preferinta cu miere sau cu zahar brun. La pregatirea bauturii rece recomandam folosirea robotului de bucatarie.
Prezentare generala: Un lapte de orez (Instant de bautura din ore.) cu 1.9% proteine. Poate fi servita ca atare sau in musli cu fulgi de cereale, diverse fructe, nuci, alune si indulcita dupa gust. Ingrediente: -ulei de cocos, -sirop de glucoza, -faina de orez. (20%), -dextroza, -inulina, -emulgatori - mono si digliceride de soia, -stabilizator - fosfat de potasiu, -antiaglomerant - dioxid de siliciu, -aroma. Alergeni: soia.
Prezentare generala: Este ideala pentru zilele de post si pentru persoanele care vor sa slabeasca. Datorita continutului in magneziu, lintea consumata zilnic (min.20gr.), reduce riscul imbolnavirii sistemului cardiovascular, iar complexul de vitamine B ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale. Totodata are efect antiinflamator, fiind benefica in afectiunea artritei reumatoide. Lintea avand un continut foarte scazut de grasimi, este indicata in alimentatia celor cu probleme de greutate. Continutul de
Prezentare generala: Lintea verde este foarte bogata in fier, are multe vitamine si minerale, care se absorb foarte bine de organism. Continut: - proteine 24%; hidrati de carbon 56%; lipide 1% - substante minerale: Ca, K, Fe (5,2-7,5 mg%), Mg, P - vitamine: A, B1, B2, B6, B12, mici cantitati de vitamina C
Prezentare generala: Orezul rosu este rezultatul natural al combinatiei dintre orezul salbatic si cel cultivat si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in vitamina E si antioxidanti naturali. Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat. Cea mai buna calitate de orez rosu provine din regiunea franceza Camargue. Specialistii spun ca dupa o perioada de excese alimentare, cand valoarea colesterolului este mare, ne putem aju
Prezentare generala: Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetala, prezent in cereale. Glutenul este format din categoriile proteice prolamina si glutelina a cerealelor. Elasticiatea unui aluat framantat din faina cerealelor este data de catre gluten. Proteinele care formeaza acest gluten sunt responsabile de existenta sau inexistenta acestei proprietati a aluatului. Aceasta elasticitate este prezenta in aluatul din grau. Prolamina gr