Barrique Boutique, magazin online de vinuri de calitate. Livram la tine acasa, oriunde in tara, vinuri premium, vinuri pentru evenimente (nunti, botezuri, aniversari), sampanie, prosecco, frizzante si lista ramane deschisa.
Strugurii plini de culoare si aroma au fost culesi manual pe timp de noapte, apoi vinificati cu atentie de catre Nora Iriarte pentru pastrarea puritatii fructului. Note de Degustare: Rosu purpuriu intens cu limpiditate buna. Arome de fructe rosii proaspete (visine, coacaze), flori (violete) si nuante usor vegetale. Aciditate foarte buna, corp mediu, alcool bine integrat, un vin dinamic si echilibrat. Gustativ se remarca aromele de zmeura, vanilie si usoara senzatie de afumat. Postgust lung, placut placut
Hartley Smithers, vinificatorul Carmei Recas de origine australiana, a observat potetialul Recasului pentru Syrah (sau Shiraz) si a decis plantarea acestui soi in 2006 pe o prima parcela insorita - expozitie Sud-SudVest - cu sol rosu argilos, bogat in oxizi de fier. Syrah-ul este un soi care prefera caldura, fiind plantat indeosebi in sudul Frantei, California si Australia. La Recas, in 2015 si 2017, dupa ce viile plantate au ajuns la maturitate si clima a fost deosebit de calda, s-a luat decizia sa se im
Chardonnay-ul din viile de La Stejari a fost si in 2018 exceptional la Recas, cu un sezon de crestere cu multa caldura si putine preciptatii. O vara extraordinar de frumoasa, fara episoade de canicula si nopti racorase. Fata de 2017 cifra alcoolica este cu un procent mai mica, iar structura vinului este sustinuta de o superba aciditate naturala - un gaj de prospetime tipica anului 2018. Pentru vinificatie am pastrat aceeasi formula: 100% fermentatie malolactica, batonaj si maturare timp de 6 luni in baric
Anul 2017 a fost in Romania unul exceptional pentru soiul Merlot, din care am produs in aceasta gama super-premium o editie limitata de 6417 de sticle, destinata colectionarilor si locatiilor selectionate din segmentul Horeca. La Stejari Merlot 2017: un singur soi, doua parcele si un vis indeplinit pentru enologul Nora Iriarte. Pasiunea ei pentru Merlot a inceput cu degustarea primului mare vin de Bordeaux, St. Emilion, pe timpul practicii sale la familia Moeuix, proprietarii faimosului Chateau Petrus, un
Chardonnay-ul din viile de La Stejari a fost si in 2018 exceptional la Recas, cu un sezon de crestere cu multa caldura si putine preciptatii. O vara extraordinar de frumoasa, fara episoade de canicula si nopti racorase. Fata de 2017 cifra alcoolica este cu un procent mai mica, iar structura vinului este sustinuta de o superba aciditate naturala - un gaj de prospetime tipica anului 2018. Pentru vinificatie am pastrat aceeasi formula: 100% fermentatie malolactica, batonaj si maturare timp de 6 luni in baric
Vizionar Chardonnay este un vin ce impresioneaza prin intensitatea olfactiva data de aromele fine de fructe tropicale, pere, pepene verde si care evolueaza spre note de unt, migdale si paine prajita. Are o textura fina, cremoasa si o persistenta gustativa indelungata.
Bumbu se mandreste cu o reteta originala, care dateaza din secolul 16 si a apartinut marinarilor ce navigau spre Indiile de Vest. Aceasta reteta este pastrata neschimbata in romul Bumbu The Original, ce aduce impreuna ingrediente locale din zona Caraibilor si licoarea preferata a piratilor pentru un rezultat cu totul exceptional. Se poate spune chiar ca Bumbu The Original este reprezentantul spiritului Caraibian, folosind doar condimente fierbinti si ingrediente naturale, distilate in loturi mici si trecu
Recoltare vinificatie: Strugurii recoltati manual au fost raciti la 10 C, timp de 12 ore, apoi sortati, desciorchinati, usor zdrobiti si macerati inainte de presare. Vinificarea a fost facuta separat in tancuri de inox, iar dupa finalizarea fermentatiei vinurile din Sauvignon Blanc si Chardonnay au fost mutate in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc pentru 9 luni, iar Pinot Gris a fost pastrat in contact cu drojdiile prin batonaje periodice. Dupa o perioada s-a realizat cupajul vinurilor in bazine d
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrata de notele subtile si elegante de miere, oferite de invechirea in butoaie de lemn de salcam (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fina confera vinului o onctuozitate delicata si un post gust sustinut.
In pahar intalnim o licoare galben-pai, cu arome intense de ananas copt, banane si accente de cuisoare si stejar. Gustul se simte cremos si face referire la piersici coapte. Stejarul frantuzesc in care a fost fermentat si maturat cinci luni a donat vinului un final prelung si matasos. Culesul manual, alegerea celor mai frumosi ciorchini si fermentarea si maturarea vinului vreme de cinci luni in butoaie de stejar frantuzesc sunt cateva dintre semnele calitatii acestui Chardonnay desavarsit. Strugurii au f
Aceasta Tamaioasa Romaneasca ne intampina cu o culoare galben cu reflexii aurii in margini, cu arome placute de flori de soc si fructul pasiunii. Un vin corpolent, cu gust fructat si floral, cu o aciditate proaspata si un final foarte lung si bogat in acelasi timp. Ideal de servit ca atare sau cu peste la gratar, preparate din carne de pasare si platouri de branzeturi proaspete. Unul dintre cele mai de succes vinuri ale Cramei Budureasca, castigator a numeroase premii internationale la concursuri de ren
Premium Rose Sec 2020 Ne intampina la turnarea in pahar cu o culoare stralucitoare in tente de aramiu deschis, pentru a ne delecta ulterior cu arome si gust de zmeura si capsune zemoase. Finalul proaspat si curat face din acest vin rose un companion perfect pentru o gama larga de preparate culinare. Rose Premium de la Budureasca este faimos in Romania datorita gustului unic si al prospetimii sale. Pentru realizarea acestui vin, strugurii de Feteasca Neagra si Shiraz au fost culesi manual si vinificati p
Culoare rosu rubiniu intens cu nuante purpurii. In pahar, vinul curge dens si suav, eliberand arome de fructe de padure si tuse delicate de menta. Gustul aminteste de mure si cirese negre, completate de senzatii de baric, evidentiind taninuri moi si catifelate si conducand spre un final lung si catifelat. Fiind unul dintre vinurile rosii mai putin taninoase, Merlotul se poate combina de minune cu preparate din carnuri mai usoare. Poate fi o alegere foarte buna si alaturi de paste alla Bolognese. Pamantu
Rosu rubiniu inchis, cu arome fine de gem de prune si cuisoare. Pe palatin se simte placut, datorita gustului patrunzator de prune, mure, vanilie si piper negru, taninurile catifelate conferind vinului o buna structura si o textura cremoasa. 50% din vin a fost maturat in baricuri de stejar timp de un an. Se poate asocia cu diverse preparate romanesti sau internationale din carne de porc sau vita. Merita incercat alaturi de costite de porc marinate in sos barbeque si bine fragezite la cuptor. Feteasca Ne
Culoare rubiniu inchis, cu nas interesant format din note de fructe de padure cu accente de tutun. Vinul este corpolent, cu gust bogat de mure si cirese negre, in care se simt taninurile foarte bine integrate. O cantitate de 40% din vin a fost invechita in baricuri de stejar american timp de jumatate de an. Cabernet Sauvignon este cel mai potrivit vin pentru a fi asociat cu fripturile premium din carne de vita, acompaniate de sosuri delicioase. Incearca-l si cu miel sau rata, dar si alaturi de branzeturi