Produse cultivate din pasiune si alese cu grija pentru calitate.
Garofitele roz sunt flori perene folosite in scop decorativ. Aceste flori sunt native in Austria, Croatia, Slovenia si au fost naturalizate in Italia, Germania si Marea Britanie si la noi. Denumirea stiintifica este Dianthus plumarius. Ele se pot pastra in ghivece sau se pot transplanta in gradina. Datorita aspectului de tufa cu frunze mai putin verzi, de culoare usor albicioasa sunt perfecte pentru decoratiuni care implica pietre de munte, stanci sau borduri. Tulpinile sunt subtiri si ramificate spr
Menta Chocolate este o varietate de menta piperita care are un usor iz de ciocolata. Culoarea, de asemenea este un verde ciocolatiu. Menta chocolate poate fi pastrata in ghiveci, mutata in ghivece mai mari sau chiar transplantata in gradina, fiind rezistenta peste iarna.
Garofitele chinezesti in ghiveci sunt flori perene, decorative, originare din China, Korea si chiar Rusia. Denumirea stiintifica este Dianthus chinensis . Aceste flori se pot transplanta pe masura ce cresc sau se dezvolta, in ghivece mai mari. Tulpinile plantei sunt subtiri si ramificate ajungand la dimensiuni cuprinse intre 30-60cm. Florile au petale zimtate in unele cazuri cu un model brodat, viu colorate si sunt perfecte pentru a decora gradina, terasa balconul sau interiorul casei dumneavoastra.
Menta israeliana este o planta perena, care provine din familia lamiaceae. Acest soi de menta este des intalnit in gastronomie si mixologie (prepararea si servirea cocktail-urilor), datorita aspectului si gustului placut. Menta este bogata in vitaminele A si C si este folosita ca un antioxidant in scaderea riscului anumitor cancere, cum ar fi cancerul de colon. Planta se poate dezvolta pana la jumatate de metru in inaltime, frunzele sunt mari, crete, de o culoare verde argintiu galbui. Aroma este specifi
Ardei iute decorativ, frumos colorat. Planta de talie medie, plina cu fructe destul de iuti, as zice peste medie.
Ardei decorativ, foarte putin iute. Planta este de talie medie spre mare. Produce o multime de fructe care la maturitate au culoarea portocaliu
Ardeiul iute oltenesc (tar) este o planta perena din specia Capsicum annuum. Aceasta specie de ardei provine din Oltenia. Capsicum annuum cuprinde o varietate larga de ardei precum : ardeiul gras, jalapeno si cayenne. In gastronomie se foloseste pentru adaugarea iutelii din diferite preparate asemenea celorlalte tipuri de ardei iuti. Are o iuteala medie pe scara Scoville (scara de masurare a iutelii ardeilor iuti si a diferitor mancaruri) si se consuma proaspat sau adaugat in mancaruri. Ardeiul olte
Usturoi romanesc produs in zona Olteniei, in ferma proprie. Capatanile sunt de dimensiuni medii, iuteala medie, aroma accentuata de usturoi. Capatanile sunt albe, cateii sunt medii spre mari, de culoare alba.
Menta pisicii este o planta perena, care provine din familia lamiaceae. Acest soi de menta este cel mai des intalnit in gastronomie si mixologie (prepararea si servirea cocktail-urilor), datorita aspectului si gustului placut. Comparata cu Izma (menta romaneasca), de culoare verde inchis si gust piperat, menta pisicii are o culoare mult mai vie si un gust puternic, dar mai putin intepator. Menta este bogata in vitaminele A si C si este folosita ca un antioxidant in scaderea riscului anumitor canc
Menta egipteana este o planta perena, care provine din familia lamiaceae. Acest soi de menta este cel mai des intalnit in gastronomie si mixologie (prepararea si servirea cocktail-urilor), datorita aspectului si gustului placut. Comparata cu Izma (menta romaneasca), de culoare verde inchis si gust piperat, menta egipteana are o culoare mult mai vie si un gust puternic, dar mai putin intepator. Menta este bogata in vitaminele A si C si este folosita ca un antioxidant in scaderea riscului anumitor
Ardeiul iute Razzamatazz este o planta perena din specia Capsicum annuum. Aceasta specie de ardei provine din America de Sud si o parte din Sudul Americii de Nord. Capsicum annuum cuprinde o varietate larga de ardei precum : ardeiul gras, jalapeno si cayenne. In gastronomie se foloseste pentru adaugarea iutelii din diferite preparate asemenea celorlalte tipuri de ardei iuti. Are o iuteala medie pe scara Scoville (scara de masurare a iutelii ardeilor iuti si a diferitor mancaruri) si se consuma pr
Cimbru este o planta perena din familia Lamiaceae si este inrudit cu oregano. Originar din zona mediteraneeana, in antichitate egiptenii foloseau cimbru in procesul de imbalsamare, iar grecii il ardeau pentru aroma, in temple. In medicina are numeroase intrebuintari si este folosit in mai multe forme. Se poate administra sub forma de frunze proaspete, infuzii si tincturi, avand efect terapeutic pentru digestie, stimularea functiei hepato-biliare si sprijina functia pancreatica. In gastronomie se folo
Oregano este o planta care face parte din familia de menta, Lamiaceae. Este o planta perena care provine din zona Mediteraneeana, al carui nume provine din termenul compus, din limba greaca (oros) munte si (ganos) luminozitate, deci luminozitatea muntelui . In bucatarie se foloseste in combinatie cu rosiile, pentru diverse sosuri de paste sau pizza si cu uleiul de masline in diferite combinatii de sosuri pentru carnea de miel, pui sau vita. Are si intrebuintari medicinale pentru astmatici, pentr
Lamaita este o planta perena care face parte din familia de menta Lamiaceae. Era folosita in antichitate de greci si romani in scopuri medicinale. In secolul sapte a fost introdusa in Spania unde a fost domesticita si raspandita in restul europei. Lamaita, roinita sau melisa este o planta puternic aromata cu miros de lamaie, dupa cum ii spune si numele. In gastronomie lamaita este folosita in prepararea salatelor, preparatelor cu fructe, a unor mancaruri cu peste si a ceaiurilor. Se combina bine
Salvia officinalis sau salvia comuna, face parte din familia de menta, Lamiaceae. Este o planta nativa zonei mediteraneene, cu toate ca a fost naturalizata in multe parti ale lumii. Are o istorie lunga in intrebuintari culinare si medicinale, dar in epoca moderna este folosita si pentru decor, in gradina. In medicina salvia se foloseste pentru tratarea problemelor digestive, pentru ameliorarea crampelor menstruale si pentru corectarea fluxului mare al lactatiei. Se mai foloseste si pentru tratarea arsur