Inul este o plantă utilizată pe scară largă. Este cultivată pentru semințe, consumate ca atare sau transformate în ulei, dar este cunoscută și ca materie primă în industria textilă. Consumul de semințe de in poate reduce, de exemplu, riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrita, osteoporoza etc.; sunt cea mai importantă sursă vegetală de acid alfa-linoleic cu rol important în scăderea nivelului colesterolului rău ; sunt bogate în fibre insolubile, ajutând la reglarea tranzitului intestinal și combate
Ulei de Cânepă, presat la rece. INGREDIENTE : ulei din seminţe de cânepă (Cannabis Sativa)100 % pur. Ulei de cânepă 100% pur, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, fără aditivi. Are un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi de omega-3 si omega 6. Metoda de obţinere: prin presarea la rece a seminţelor. Componen ţi principali: acid linoleic, acid alfa linolenic, acid oleic, acid palmitic , a cid gamma linolenic, acid stearic. Păstrare : a se păstra la loc uscat şi răco
Ulei de Cânepă, presat la rece. INGREDIENTE : ulei din seminţe de cânepă (Cannabis Sativa)100 % pur. Ulei de cânepă 100% pur, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, fără aditivi. Are un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi de omega-3 si omega 6. Metoda de obţinere: prin presarea la rece a seminţelor. Componen ţi principali: acid linoleic, acid alfa linolenic, acid oleic, acid palmitic , a cid gamma linolenic, acid stearic. Păstrare : a se păstra la loc uscat şi răco
Ulei de Avocado. INGREDIENTE : ulei de Avocado (Persea Americana) Uleiul de avocado presat la rece este un ulei vegetal 100% natural de culoare verde-masliniu. O sursă bogată de vitamina A şi D, uleiul de avocado este uşor absorbit de piele şi hidratează în profunzime. Este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmează senzaţia de mâncărime sau uscăciune.Acţionează benefic asupra pielii. Se poate adăuga şi în creme: la 10 g de cremă (10 ml l
INGREDIENTE : ulei esenţial de lavandină(lavandula hybrida ) Mod de utilizare: Masaj: 4-6 picături de ulei esenţial încorporat într-un ulei vegetal. Baie: 5-10 picături în apa de baie. Aromaterapie: 3-5 picături amestecat cu apă. - are note de vârf florale şi proaspete cu tonuri ierboase, care se poate combina cu uleiurile esenţiale din plantele aromatice, citrice sau florale. Proprietăţi : analgezic, antidepresiv, antiviral, dezodorizant, hipotensiv, tonic general şi nervos. Este cel mai utiliz
În Italia sunt identificate peste 300 de variateţi de măslini, dintre care: Carolea, Frantoio, Leccino, dar se crede că unele varietăţi sunt înrudite cu varietatea Licinian, care era cea mai apreciată din Roma Antică, datorită calităţii deosebite a uleiului obţinut. Pe de altă parte, varietăţile de măslini întâlnite în Spania precum: Arbequina, Empeltre, Manzanila etc. au frunze late şi fructe mai mari şi cu gust amar, iar uleiul obţinut este inferior din punct de vedere calitativ faţă de cel
FULGI DE OVĂZ Cantitate netă: 500 g Fulgii de ovăz se pot consuma în lapte, iaurt combinați după gust cu fructe uscate, alune, nuci sau adăugați în diferite mancăruri: chiftele, supe, prăjituri etc. Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten. A nu se utiliza după data expirării. A se păstra la loc uscat și răcoros. Atenție! Informațiile și sugestiile prezentate pe acest site au scop informativ și nu pot fi considerate sfaturi medicale. Nici
Gel răcoritor, calmant și hidratant, conține extract din frunze de Aloe Vera în concetrație de 93%. Caracterizare : Gelul Aloe Vera conţine un extract în concentraţie mare obţinut din frunze de Aloe Vera. Își prezintă efectele benefice mai ales în cazul pielii uscate, sensibile, problematice, expuse la efecte externe nefavorabile. Este plăcut la utilizare, ușor de aplicat, cu efect răcoritor, calmează și împrospătează pielea mai ales după expunerea la soare. Se poate folosi şi sub make-up. Mulțumită i
Ingrediente: tărâţe de ovăz Se poate adăuga în cereale, lapte, iaurt, sau încorpora în diverse preparate de panificație și de brutărie. Loc de proveniență: Cehia Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten. A nu se utiliza după data expirării. A se păstra la loc uscat și răcoros. Tărâțele de ovăz sunt un aliment extrem de bogat în fibre ce micșorează nivelul colesterolului, protejează împotriva bolilor de inimă, a diabetului, promovează un sistem digestiv
Seminţe de Chia Ingrediente: 100% seminţe de chia (Salvia Hispanica) Semintele de Chia sunt una dintre cele mai bogate surse vegetale de acizi graşi esentiali Omega 3. Este o sursă excelentă de fibre, sunt bogate in calciu, vitamine, minerale,proteine si in antioxidanti. Semintele chia au un gust neutru şi miros natural. Mod de utilizare: se poate consuma zilnic1- 2 linguri sub forme diferite. Se pot consuma crud, macinat sau germinat, sau se pot adauga in: cereale, iaurt, salate, supe, o
Ingrediente: migdale crude decojite. Informație nutrițională Valori medii: Per 100 g Valoare energetica 2423 kJ 630 kcal Grasimi 54 g Din care: Acizi grasi saturati 4,59 g Acizi grasi mononesaturati 39,44g Acizi grasi polinesaturati 10,85g Glucide 10 g Din care: Zaharuri 3,7 g Fibre 12 g Proteine 21g Sare 2 mg Conține: Migdale Poate conține urme de: alune, arahide, nuci, semințe de susan. A se păstra la loc uscat şi răcoros. A nu se utiliza d
Conține: Migdale Poate conține urme de: alune, arahide, nuci, semințe de susan. Informație nutrițională Valori medii: Per 100 g Valoare energetica 2423 kJ 579 kcal Grasimi 49,93 g Din care: Acizi grasi saturati 3,8 g Glucide 21,55 g Din care: Zaharuri 4,35 g Fibre 12,5 g Proteine 21,15 g Sare 0,001 g A se păstra la loc uscat şi răcoros. A nu se utiliza după data expirării.
Ingrediente: făină din seminţe de In. Făina este obţinută din seminţe de in după extracţia uleiului presat la rece. Are un conţinut redus de grăsimi şi de carbohidraţi şi un conţinut ridicat de proteine şi fibre. Se poate utiliza ca ingredient alimentar pentru produse de panificaţie şi de cofetărie. Se poate adăuga în iaurt. A se păstra la loc uscat şi răcoros. A nu se utiliza după data expirării. Poate conţine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muştar, seminţe de susan, gluten.
Seminţe de Chia Ingrediente: 100% seminţe de chia (Salvia Hispanica) Semintele de Chia sunt una dintre cele mai bogate surse vegetale de acizi graşi esentiali Omega 3. Este o sursă excelentă de fibre, sunt bogate in calciu, vitamine, minerale,proteine si in antioxidanti. Semintele chia au un gust neutru şi miros natural. Mod de utilizare: se poate consuma zilnic1- 2 linguri sub forme diferite. Se pot consuma crud, macinat sau germinat, sau se pot adauga in: cereale, iaurt, salate, supe, o
F ă ină de migdale Ingrediente: migdale măcinate. Făina de migdale are un gust deosebit, poate fi folosită pentru prepararea unor deserturi şi dulciuri delicioase. Ideal pentru copt, se poate utiliza pe scară largă pentru produse de panificaţie. Se poate amesteca cu alte făinuri. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într- un recipient bine inchis, într-un loc uscat si răcoros. Contine: Migdale Poate conţine urme de: alune, arahide, nuci, muştar, seminţe de susan, gluten. T