Ingrediente: Fructe uscate de Goji (Lycium barbarum). Boabele de goji sunt bogate in nutrienti naturali si contin o variata gama de vitamine, minerale, polizaharide si aminoacizi. Se pot consuma ca atare, sau in amestec cu iaurt, muesli, cereale, supe, ceai sau ca ingredient in produse de patiserie, prajituri, ciocolata, inghetate, sucuri. Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g. Ingrediente :fructe uscate de Goji(Lycium barbarum). Poate conține urme de: alune, arahide, migdale, nuci, seminț
Ingrediente: pulbere de turmeric(curcuma) (Curcuma longa) Poate conține urme de: alune, arahide, migdale, nuci, semințe de susan, muștar, gluten. Curcuma este un condiment important in India. Este un condiment caracteristic, se utilizează în principal pentru colorare. În India se foloseşte la aproape orice fel de mâncare, cu carne sau vegetariana. Se poate adaugă în lintea fiarta, în cartofi sau în orez. Curcuma (Turmeric) pulbere are o aromă minunată lemnoasă și este ideală pentru a aroma Dals, leg
Ingrediente: fulgi de ceapă uscată și deshidratată (Allium cepa). Are o aromă intensă, ușor picantă. Este indispensabilă în bucătărie, se adaugă în supe, sosuri, salate, marinate, în preparate din carne și pește. Se mai folosește la aromatizarea aluatelor de patiserie. Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultură, încă din Antichitate, cultivată ca plantă medicinală, condiment și legumă. Cu o aromă puternică, atunci când este crudă, și cu un gust dulceag când este gătită, ceapa este una
Este potrivită ca și condiment atât în mâncăruri dulci cât și în cele sărate. Se poate adăuga în preparate din carne sau în produse de panificaţie şi cofetărie: în salate de fructe, prăjituri biscuiţi şi lichioruri. În țările arabe este folosit pentru a îmbogați aroma și gustul cafelei. Ingrediente: Cardamom măcinat (Elettaria cardamomum) Prezentare: 40 g
Pulbere din seminte de Armurariu -40gr Ingrediente:100 pulbere din seminte de Armurariu . -Pulberea din seminte de Armurariu se obtine prin macinarea semintelor. Administrare:de 2-3 ori pe zi, cate 1 lingurita de pulbere se amesteca cu o cantitate mica de lichid si se bea pe stomacul gol. Semintele de armurariu contin silimarina, cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului A se pastra la loc uscat si racoros. A nu se lasa la indemana copiilor.A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se
Frunzele de dafin se folosesc pe post de condiment în diferite reţete, în bucătăriile clasice sau contemporane pentru a aromatiza orezul, mâncărurile pe bază de legume, fripturi, ciorbe sau pot fi adăugate în supe sau în borcanele cu murături. Aroma frunzelor de dafin se dezvoltă foarte lent în mâncăruri, de aceea cu cât frunzele de dafin sunt fierte mai mult în mâncare cu atât este mai mare aportul de aromă. Această plantă cu un miros și un gust desăvârșit nu are menirea doar de a da gust mâncării ci n
Ulei de Muștar Ingrediente: ulei de muștar, preset la rece. Uleiul de muștar are o eficienţă nutritivă superioară, fiind bogat în acizi graşi mono şi polinesaturaţi și în fitosteroli. Componenţi principali: acizi graşi mononesaturaţi (acid erucic, acid oleic), acizi graşi polinesaturaţi (acid linolenic, acid linoleic). Extern: Se poate utiliza prin aplicare şi masare locală cu efecte benefice în reducerea durerilor articulare şi reumatice, adjuvant în combaterea crampelor musculare. Se absoarbe
Ingrediente : piper Cayenne uscat, mărunțit obținut din ardei foarte iuți, roșii-portocalii din specia Capsicum Annuum L. Are gust înțepător, foarte iute, poate fi folosit la preparate culinare din carne, legume sau în sosuri, salate, ouă, paste, pizza pentru a oferi un gust picant alimentelor. Se utilizează și pentru prepararea sosului de tip Tabasco.
Uleiul de cocos virgin obtinut din fructe proaspete de cocos prin presare la rece pentru a nu isi pierde calitatile. Este 100 pur fara aditivi,nu contine colesterol,are un continut ridicat de acid lauric. Uleiul de cocos se solidifica sub 25C,sub aceasta temperatura devine alb.
Ingrediente: Bicarbonat de Sodiu - de uz alimentar. ( E500ii) A se păstra la loc uscat şi răcoros. A nu se utiliza după data expirării. Loc de provenienta: Germania Poate conţine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muştar, seminţe de susan, gluten.
Scorțișoară batoane - 50g Ingrediente: batoane de scorţişoară Scorţişoara are o aromă puternică cu un parfum dulce, lemnos. Se poate folosi la prepararea dulcețurilor , compoturilor, budincilor, orezului cu lapte, deserturilor sau se poate adăuga în băuturi fierbinţi (ceaiuri, vin fiert). Scorţişoara este un arbore originar din Sri Lanka şi din sudul Indiei. Scoarţa are un parfum special, este recoltată partea exterioară a scoarţei, miezul şi partea interioară. Sunt decojite, apoi se lasă să se usuce
Cantitate netă: 300 g Ingrediente: fulgi de hrișcă. Fulgii de hrișcă pot fi o alegere perfectă pentru un mic dejun echilibrat și hrănitor. Au un mic dejun plăcut de nucă și pot fi integrați cu ușurință în rețete dulci și sărate. Se pot consuma la micul dejun în musli, se pot adăuga ca ingredient în supe, ciorbe sau în diferite mâncăruri sau deserturi. Se înmoaie foarte repede în lichide fierbinți. Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten. A nu se ut
Ingrediente: semințe sparte de In Se poate consuma zilnic max. 20-25 gr. cu multă apă. Informație nutrițională Valori medii: Per 100 g Valoare energetica 534kcal 2234kJ Grasimi 42.16 g Din care: Acizi grasi saturati 3.66 g Acizigrasi mononesaturati 7.52g Acizi grasi polinesaturati 28.73 g Glucide 28.88 g Din care: Zaharuri 1.55 g Fibre 27,3 g Prote
Pentru asimilarea acestora, este indicat să le rasniti sau să le hidratati inainte de a le consuma. Imbunătătesc digestia şi previn constipatia datorită bogătiei de fibre din continutul lor, scad colesterolul şi nivelul zahărului din sange şi oferă senzatie de satietate, fiind un bun aliat in mentinerea greutătii corporale. Se pot adăuga in cereale cu lapte sau in sucuri naturale la micul dejun, sau ca ingredient in supe, chiftele, salate sau produse de panificatie, flax.
Informație nutrițională Valori medii: Per 100 g Valoare energetica 350 kcal Grasimi 1,5 g Din care: Acizi grasi saturati 0,27 g Glucide 69,8 g Din care zaharuri: 0,8g Proteine 12,5 g Fibre 18 g Sare 0,009 g Poate conține urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muștar, semințe de susan, gluten. A nu se utiliza după data expirării. A se păstra la loc uscat și răcoros.