INGREDIENTE: 100% xylitol Este un îndulcitor natural de origine vegetală, care se găseşte în formă naturală în multe plante, fructe, legume, cereale sau scoarța unor copaci, de exemplu în mesteacăn. Are o dulceață asemănătoare cu cea a zahărului, având însă un conținut mai scăzut de energie, cu aproape 40% mai puţine calorii. Utilizare: poate fi folosit ca și zahărul (1:1), pentru prepararea băuturilor calde şi reci, dulciurilor, prăjiturilor, a biscuiţilor, deserturilor, pentru înghețate, lichioruri
TANDOORI MASALA - a mestec de condimente specific bucătăriei indiene Cantitate netă: 100g Ingrediente: chimion, coriandru, ghimbir, usturoi, chili, turmeric, sare, cuișoare, scorțișoară, piper negru, frunze de schinduf, sare neagră, coajă de nucșoară, semințe de schinduf, cardamon verde, nucșoară, rădăcină de sfeclă (ca colorant alimentar natural) Tandoori masala poate fi folosit în amestec cu iaurt la marinatele pentru carne. Numele i se asocia
BOIA DE ARDEI dulce Cantitate netă: 100 g Ingrediente : boia de ardei dulce obținută din Capsicum annum L . Se poate folosi la condimentarea diferitelor preparate culinare precam: supe, sosuri, garnituri, brânzeturi și preparate din carne. Nu se adaugă în grăsime fierbinte sau direct pe grătar. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine închis, în
Boabele de mustar sunt utilizate in principal pentru calirea Dals-ului si legumelor, si au un gust picant.Ele sunt ingredientul principal al murăturilor indiene pe bază de ulei, indiferent daca sunt intregi sau zdrobite Muştarul brun este folosit la mancărurile foarte picante precum cele din bucătăria indiana. Sub forma de seminţe, poate fi folosit drept condiment ca atare, se adaugă la murături, şi la marinate.Muştarul nu este important doar pentru gustul lui, ajută şi digestia, ameliorează inflamaţiile
Usturoi Granule Cantitate netă: 100 g Ingrediente: usturoi granule Usturoiul are un gust puternic și iute, dar la gătit acesta se atenuează. Se poate folosi ca şi condiment pentru supe, carne şi preparate vegetale, ori de câte ori este necesar usturoiul proaspăt . Utilizaţi 1 2 lingurita în loc de 2 cătei de usturoi medii proaspăt. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra
Anasonul stelat are o aromă puternică, dulceagă. Fructele unui copac veşnic verde, care ajunge pană la 8 metri inălţime şi trăieşte 100 de ani, acest anason are o formă stelară, cu raze asimetrice, din interiorul stelei sunt seminţele. Deşi nu seamănă şi nu este acelasi ca anasonul, anasonul stelat poartă acelaşi nume, deoarece au mirosuri asemănătoare. Anasonul stelat are insă un gust mai puternic, ascuţit şi profund, este dulce la gust şi plăcut, puţin picant. Nu se foloseşte in cantităţi mari. Se simt
Cantitate netă : 500 g Se poate prepara în diferite moduri: fierte, coapte, prăjite sau măcinate. Este folosit ca atare ca și garnituri sau ca și ingredient în diferite retețe: salate, supe, humus, falafel, pilaf, etc Mod de preparare: Năutul se spală bine și se lasă la înmuiat timp de 10-12 ore în cantitate dublă de apă, apoi se scurge și se pune la fiert timp de aprox. o oră sau până este suficient de fiert. Informație nutrițională Valori medii: Per 100 g Valoare energetica 364 kcal Gra
Ulei din samburi de struguri presat la rece Ulei din samburi de struguri, se obtine prin presarea la rece a acestora. Este 100% pur fara adaos. Calitatile sale nutritive sunt foarte valoroase, contine acizi grasi saturate aprox. 11%, acizi grasi mononesaturate 16-20% si polinesaturate 68-75%. Este un ulei cu un puternic rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are
Faina din seminte de struguri 500g Herbavit Ingrediente: faina din seminte de struguri BIO, nu contine gluten. Faina din seminte de struguri Bio este obtinuta dupa extractia uleiului presat la rece. Mai tarziu trece printr-un proces special de macinare, care ajuta la pastrarea tuturor proprietatilor nutritive ale fainii. Contine o cantitate importanta de fibre si minerale, precum calciu, fier, zinc, vitamina E. etc si contine cantitati importante de antioxidanti. Se poate folos
Gel balsam de cal relaxant: Produs cu efect calmant, relaxant si racoritor, care ingrijeste eficient muschii obositi datorita extractelor de plante medicinal.
Pielea uscata, crapata, prezinta un deficit de uree ce poate fi suplinit prin aplicatii de creme cu diferite concentratii. Ureea este lipsita de toxicitate, accelereaza reinnoirea celulara si intareste bariera de protectie a pielii. Crema hidratanta pentru tegumente ingrosate Keritogen uree 20 hidrateaza epiderma, reduce descuamarea, atenueaza mancarimile, indeparteaza stratul cornos, solzos, ce poate aparea pe coate, genunchi, calcaie, picioare. Alaturi de uree 20 se regasesc in compozitia cremei: ulei d
Se poate utiliza ca garnitura, se condimenteaza dupa gust. Se poate adauga in supe, ciorbe sau se poate folosi pentru pregatirea produselor de patiserie. Dupa fierbere devine gelatinoasa, se poate utiliza si ca agent de ingrosare.
Faina din seminte de struguri este obtinuta dupa extractia uleiului presat la rece .Mai tarziu trece prinr-un proces special de macinare, care ajuta la pastrarea tuturor proprietatilor nutritive ale fainii. Se poate folosi ca aditiv in diferite alimente cum ar fi: paine, produse de patiserie, pizza, etc. Nu altereaza aroma finala a produsului, deoarece are gust neutru, are o valoare calorica foarte scazuta, fiind indicat in alimentatia sanatoasa.
Faina de cocos este obtinut din pulpa proaspata de cocos. Pulpa de cocos, dupa uscare si degresare este macinata fin, primind o textura similara fainei de grau. Ideal pentru copt, pentru gatit, se poate amesteca cu alte fainuri.
Iarba de orz verde are un continut ridicat de minerale, vitamine, proteine, fibre, enzime si aminoacizi esentiali. Este o sursa bogata de clorofila.