Ingrediente: Bicarbonat de Sodiu A se pastra la loc uscat si racoros. A nu se utiliza dupa data expirarii. Loc de provenienta: Germania
Scortisoara are o aroma puternica cu parfum dulce, lemnos. Poate contine urme de: migdale alune, arahide, nuci, seminte de susan.
Are gust intepator, foarte iute, poate fi folosit la preparate culinare din carne, legume sau in sosuri, salate, oua, paste, pizza pentru a oferi un gust picant alimentelor. Se utilizeaza si pentru prepararea sosului de tip Tabasco. Poate contine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, seminte de susan.
Are gust intepator ,foarte iute, poate fi folosit la preparate culinare din carne, legume sau in sosuri, salate, oua, paste, pizza pentru a oferi un gust picant alimentelor. Se utilizeaza si pentru prepararea sosului de tip Tabasco.
Mustarul galben nu are miros, dar are un gust intepator, picant, mai ales cand semintele sunt pisate sau amestecate cu apa. Aroma lor este si mai intensa cand boabele sunt prajite. Este folosit pentru obtinerea pastei de mustar, pentru prepararea muraturilor, se adauga in diverse preparate din carne, in marinate de peste, in sufleuri de legume, in diferite sosuri, salate.
Se poate intrebuinta la condimentarea diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, zarzavaturi, paste, salate, muraturi. Se poate folosi si la prepararea sarmalelor.
Are oaroma intensa , usor picanta. Este indispensabila in bucatarie, se adauga in supe, sosuri, salate, marinate, in preparate din carne si peste. Se mai foloseste la aromatizarea aluatelor de patiserie.
Ingrediente: Cardamom macinat (Elettaria cardamomum) Este potrivit ca si condiment atat in mancaruri dulci cat si in cele sarate. Se poate adauga in preparate din carne sau in produse de panificatie si cofetarie: in salate de fructe, prajituri biscuiti si lichioruri. In tarile arabe este folosit pentru a imbogati aroma si gustul cafelei.
Pielea uscata, crapata, prezinta un deficit de uree ce poate fi suplinit prin aplicatii de creme cu diferite concentratii. Ureea este lipsita de toxicitate, accelereaza reinnoirea celulara si intareste bariera de protectie a pielii. Crema hidratanta pentru tegumente ingrosate Keritogen uree 20 hidrateaza epiderma, reduce descuamarea, atenueaza mancarimile, indeparteaza stratul cornos, solzos, ce poate aparea pe coate, genunchi, calcaie, picioare. Alaturi de uree 20 se regasesc in compozitia cremei: ulei d
Pulbere din seminte de Armurariu -40gr Ingrediente:100 pulbere din seminte de Armurariu . -Pulberea din seminte de Armurariu se obtine prin macinarea semintelor. Administrare:de 2-3 ori pe zi, cate 1 lingurita de pulbere se amesteca cu o cantitate mica de lichid si se bea pe stomacul gol. Semintele de armurariu contin silimarina, cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului A se pastra la loc uscat si racoros. A nu se lasa la indemana copiilor.A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se util
Frunzele de Dafin erau una din plantele cele mai iubite in Grecia Antica pentru mireasma intensa si delicata a frunzelor sale. Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete, in bucatariile clasice sau contemporane. Se foloseste pentru a aroma orezul, mancarurile pe baza de legume, fripturi, ciorbe, poate fi adaugat in supe sau in borcanele cu muraturi. Aroma frunzelor de dafin se dezvolta foarte lent in mancaruri, de ace
Uleiul de Mustar are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in acizi grasi mono si polinesaturati si in fitosteroli. Componenti principali: acizi grasi mononesaturati (acid erucic, acid oleic), acizi grasi polinesaturati (acid linolenic, acid linoleic).
Curcuma (Turmeric) pulbere are o aroma mininata lemnoasa si este ideala pentru aroma Dals , legume, carne de pasare si preparate din fructe de mare. Curcuma pulbere exte utilizat in pilaful de orez pentru a oferi culoarea galben-aurie si este un ingredient de baza al pudrei de curry.
Boabele de goji sunt bogate in nutrienti naturali si contin o variata gama de vitamine, minerale, polizaharide si aminoacizi. Se pot consuma ca atare, sau in amestec cu iaurt, musli, cereale, supe, ceai sau ca ingrediant in produse de patisertie, prajituri, ciocolata, inghetate, sucuri.
Se poate utiliza ca garnitura, se condimenteaza dupa gust. Se poate adauga in supe, ciorbe sau se poate folosi pentru pregatirea produselor de patiserie. Dupa fierbere devine gelatinoasa, se poate utiliza si ca agent de ingrosare.