Ingrediente: p ulbere obţinută din coaja de struguri. Coaja de struguri are numeroase proprietăți benefice. Este o reală sursă de aminoacizi și resveratrol. Mod de folosire : poate fi folosită ca ingredient în bucătărie pentru prepararea prăjiturilor, compoturilor, dulcețurilor, salatelor. Se poate adăuga în iaurt natur, se poate amesteca în cereale sau se poate cunsuma în apă. Poate conţine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, muştar, seminţe de susan, gluten. eratrol.
Zahărul de cocos este obţinut din nectarul florilor palmierului de cocos. În Asia este folosit de câteva mii de ani înlocuind zahărul brun şi pe cel alb. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată. Această metodă traditională asigură păstrarea conţinutului de vitamine şi minerale precum: Vitaminele B1, B2, B3, B6 , vitamina C, Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, şi o mare parte din cele 16 tipuri de aminoa
Ingrediente: făină din seminţe de In. Făina este obţinută din seminţe de in după extracţia uleiului presat la rece. Are un conţinut redus de grăsimi şi de carbohidraţi şi un conţinut ridicat de proteine şi fibre. Se poate utiliza ca ingredient alimentar pentru produse de panificaţie şi de cofetărie. Se poate adăuga în iaurt. A se păstra la loc uscat şi răcoros.
Ingrediente: migdale măcinate. Făina de migdale are un gust deosebit, poate fi folosită pentru prepararea unor deserturi şi dulciuri delicioase. Ideal pentru copt, se poate utiliza pe scară largă pentru produse de panificaţie. Se poate amesteca cu alte făinuri. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într- un recipient bine inchis, într-un loc uscat si răcoros. Contine: Migdale Poate conţine urme de: alune, arahide, nuci, muştar, seminţe de susan, gluten. Tara de provenianta : SU
Ingrediente: semințe de in auriu. Se poate consuma zilnic max. 20-25 gr. cu multă apă. Inul este o plantă utilizată pe scară largă. Este cultivată pentru semințe, consumate ca atare sau transformate în ulei, dar este cunoscută și ca materie primă în industria textilă. Consumul de semințe de in poate reduce, de exemplu, riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrita, osteoporoza etc.; sunt cea mai importantă sursă vegetală de acid alfa-linoleic cu rol important în scăderea nivelului colesterolului r
Uleiul de nucă poate fi consumat atât ca atare în alimente, cât şi în scop terapeutic. Uleiul de NUCĂ (Juglans regia) Nucul este un arbore înalt de 30 de metri, face parte din familia Juglandaceae, originar din Balcani spre est până în Himalaya şi sud-estul Chinei. Arborele are un trunchi gros cu scoarţă netedă de culoare gri-verzuie, frunze mari compuse şi flori de culoare purpurie care înfloresc în mai. Fructele cresc grupate, au formă sferică şi înainte de coacerea completă au un înveliş gros d
Ingrediente : ulei neem (Melia Azadirachta) 100 % pur. Numai pentru uz extern! Are proprietati antifungice, antiinflamatoare, antibacteriene. Ajuta la vindecarea ranilor diverse. Adjuvant in ameliorarea problemelor dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, herpes. Calmeaza si hidrateaza pielea uscata si inflamata, ajuta restaurarea elasticitatatii, lupta impotriva acneei. Ideal pentru ingrijirea parului, ajuta la eliminarea matretii, trateaza psoriazisul scalpului, intareste firul de par si stimuleaz
Scorţişoara este un arbore originar din Sri Lanka şi din sudul Indiei. Scoarţa are un parfum special, este recoltată partea exterioară a scoarţei, miezul şi partea interioară. Sunt decojite, apoi se lasă să se usuce complet. Scorţişoara are un parfum dulce, lemnos şi este adesea folosită pentru a da aromă diferitelor feluri de mâncare din carne de miel şi de pui. Bucătăriile din India utilizează pe scară largă, atât la mâncăruri cât şi la preparate dulci, cum ar fi prăjituri, biscuiţi, deserturi sau este
Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se
Uleiul de migdale dulci este obţinut prin presarea mecanică a sâmburilor de migdale selectate şi filtrate ulterior. Are o eficientă nutritivă superioară, fiind bogat în vitamine (A, B si E), minerale şi acizi graşi importanţi (acid oleic, acid linoleic). În cazul uzului intern, îmbunatăţeşte funcţiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hrăneşte creierul şi sistemul nervos, dinamizează inteligenţa, reduce durerea şi contracţiile musculare. Intern: 5-10 picături zi. Componenţi principali : acid
ingrediente: făină de cocos Făina de cocos este obţinut din pulpă proaspătă de cocos. Pulpa de cocos, după uscare şi degrasare este macinată fin, primind o textură similară făinei de grâu. Ideal pentru copt, pentru gătit, se poate amesteca cu alte făinuri. Informație nutrițională Valori medii 100 g Valoare energetica 1451kJ 351 kcal Grasimi 15 g din care: Acizi grasi saturati 13,55 g Glucide 13,6 g din care zaharuri: 11,6 g Proteine: 17g Fibre 47 g Sodiu 0,11g A s
Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat crud , pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc. Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc. Propr
Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat crud , pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc. Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc. Propr
Nucul este un arbore înalt de 30 de metri, face parte din familia Juglandaceae, originar din Balcani spre est până în Himalaya şi sud-estul Chinei. Arborele are un trunchi gros cu scoarţă netedă de culoare gri-verzuie, frunze mari compuse şi flori de culoare purpurie care înfloresc în mai. Fructele cresc grupate, au formă sferică şi înainte de coacerea completă au un înveliş gros de culoare verde, în interiorul căruia există o sămânţă zbârcită, bogată în ulei, protejată de o coajă tare, lemnoasă de culoar
Inul este o plantă textilă, fibroasă cu frunze mici şi flori albastre, rareori albe şi cu fructe sub formă de capsulă care conţin în jur de 10 seminţe uleioase, din familia Linaceae, originară din zona mediteraneană, cultivată şi în România. Inul este folosit în industria textilă, iar în industria alimentară se folosesc seminţele ajunse la maturitate în scop fitoterapeutic. Uleiul de in se obţine prin presarea la rece a seminţelor de in şi conţine: acizi graşi nesaturaţi Omega 3, 6 şi 9, acid