Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se
leiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc. Proprietă ți: antioxidant, antialergic, antibacterian, astringent, antiinflamator, cicatrizant, emolient, higratant, regenerat. Uz intern: - grăsimile nesaturate mențin elasticitatea și permeabilitatea vaselor de sânge și previn bolile vasculare; - benefic persoanelor care suferă de varice și hemoroizi, întărind capilarele; - ajută reducerea colest
Inul este o plantă textilă, fibroasă cu frunze mici şi flori albastre, rareori albe şi cu fructe sub formă de capsulă care conţin în jur de 10 seminţe uleioase, din familia Linaceae, originară din zona mediteraneană, cultivată şi în România. Inul este folosit în industria textilă, iar în industria alimentară se folosesc seminţele ajunse la maturitate în scop fitoterapeutic. Uleiul de in se obţine prin presarea la rece a seminţelor de in şi conţine: acizi graşi nesaturaţi Omega 3, 6 şi 9, acid
Rapiţa este o plantă lungă de 80 de centrimetri, cu tulpina subţire şi ramificată spre vârf, are frunzele de culoare verde acoperite cu perşiori, cu flori galbene, iar seminţele bogate în uleiuri, cresc în interiorul unor păstăi de 3-5 centrimetri, în perioada iulie-septembrie. Rapiţa face parte din familia Brassicaceae, şi se cultivă în special pentru seminţe, în ţări precum: Bulgaria, Canada, Italia, România, iar Franţa este statul din Uniunea Europeană, cu cea mai mare producţie de rapiţă. Seminţele d
Uleiul de susan poate fi presat la rece sau rafinat. În Europa şi Statele Unite se foloseşte la gătit uleiul rafinat de susan, care este adăugat şi în compoziţia margarinelor vegetale. În India, în schimb se foloseşte uleiul de susan presat la rece, iar în Coreea uleiul de susan oriental (obţinut din seminţele prăjite înainte de presare) care este mai aromat şi mai închis la culoare, folosit la condimentarea supelor. Uleiul de susan presat la rece este o sursă naturală de vitamine, minerale, lecitină și
Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se
Ingrediente: ulei de argan (Argania spinosa oil). Ulei extra virgin presat la rece, extras din seminţele arborelui de argan (Argania spinosa). Este 100% pur fără adaos. - are efect de antiîmbătrânire şi reducerea ridurilor. Extern: Se poate folosi pe gât sau în jurul ochilor sau ca un adaos în crema de noapte. Poate fi folosit pe piele pentru masaj, hidratare, anti-îmbătrânire, cicatrizant pe corp şi faţă. Se aplică câteva picături de ulei pe întreaga faţă şi pe gât, se masează. Se repetă în
Este 100% pur fără adaos. - are efect de antiîmbătrânire şi reducerea ridurilor. Extern: Se poate folosi pe gât sau în jurul ochilor sau ca un adaos în crema de noapte. Poate fi folosit pe piele pentru masaj, hidratare, anti-îmbătrânire, cicatrizant pe corp şi faţă. Se aplică câteva picături de ulei pe întreaga faţă şi pe gât, se masează. Se repetă în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Pentru corp: o lingură cu ulei de argan se încălzeşte în palme prin frecarea lor viguroasă, apoi s
Cel mai valoros este uleiul din sâmburi de struguri presat la rece, care păstrează calitățile benefice organismului nostru și trebuie consumat crud , pe când cel rafinat pe care îl găsim în magazine se poate folosi la gătit și prăjit. Uleiul presat la rece se consumă ca atare, sau în alimente neprocesate termic gen: salate, sosuri etc. Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri conține: acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, vitamina E, F, resveratrol, cupru, seleniu, zinc etc. Propr
ulei de luminita noptii -presat la rece INGREDIENTE : ulei de luminiţa nopţii 100 % pur Metoda de obţinere: prin presarea la rece a seminţelor. Componen ţi principali: acid palmitic , acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic. Este bogat în acid linoleic (omega-6), conţine acid oleic (omega 9), acid linolenic (omega 3). Extern : - asigură elesticitatea pielii, previne apariţia ridurilor, ameliorează simptomele eczemelor, ideal pentru piele uscată, ridată, aspră cu acnee. Inter
Semintele de chimen negru, cunoscute si sub denumirea de negrilica si cenusa, cu gustul lor distinctiv, se folosesc mai ales in bucataria turceasca, araba, indiana. Se poate adauga in pregatirea aluaturilor de patiserie, de panificatie. Se presara peste lipii, paine, pita sau foietaje. Aroma si gustul se dezvolta si mai bine dupa ce sunt macinate, mestecate sau prajite, fripte in ulei.
INGREDIENTE : ulei de şofranel (Carthamus Tinctorius) 100 % pur. Este una dintre cele mai bogate surse de acid linoleic (omega-6), acid oleic (omega 9),vitamina K şi E. Extern: Ajută la producerea colagenului, la prevenirea ridurilor. Ideal pentru pielea uscată, înroşită (cuperozică). Are efect antiseptic şi contribuie la regenerarea părului. Intern: Reduce nivelul colesterolului în sânge, încetineşte formarea depunerilor pe pereţii vaselor de sânge şi creşte nivelul de oxigen. Reduce riscul de bo
Consumate în cantitate mare, seminţele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populaţiei Seri, seminţele nu se consumă decât rar, în cazuri excepţionale. Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obţinerea de ceară sau ulei, care se poate uşor rafina şi utiliza în cosmetică datorită proprietăţilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obţinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje. Uleiul de jojoba
Uleiul de nucă se obţine prin presarea la rece a sâmburilor uscaţi. Uleiul obţinut are culoare galben aurie, miros specific de nucă. După deschidere se păstrează la loc uscat şi răcoros pentru a preveni râncezirea. Uleiul presat la rece de nucă conţine: acizi graşi Omeg 3, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP și minerale precum: calciu, cupru, fier, fosfor, mangan, magneziu, seleniu, zinc etc. Uz intern: - contribuie la menţinerea elasticităţii arterelor; - acidul alfa lino
Ingrediente: ulei de argan (Argania spinosa oil). Ulei extra virgin presat la rece, extras din seminţele arborelui de argan (Argania spinosa). Este 100% pur fără adaos. - are efect de antiîmbătrânire şi reducerea ridurilor. Extern: Se poate folosi pe gât sau în jurul ochilor sau ca un adaos în crema de noapte. Poate fi folosit pe piele pentru masaj, hidratare, anti-îmbătrânire, cicatrizant pe corp şi faţă. Se aplică câteva picături de ulei pe întreaga faţă şi pe gât, se masează. Se repetă în