Migdalele pot fi de două feluri: dulci sau amare. Migdalele dulci se pot folosi în gastronomie, cosmetică sau medicină. Uleiul presat la rece din sâmburii de migdale dulci, conţine vitamine precum: niacină, rertinol, A, B, E şi minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc. Uleiul de migdale dulci are proprietăţi emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor şi poate fi folosit ca atare sau amestecat în loşiuni, măşti sau creme pentru ten şi corp, sau în diferite tratamente pentru
Curry HOT -tip Madras 100 g - amestec de condimente aromatice. Ingrediente :Turmeric, schinduf, făină de porumb, cuișoare, sare, chimion și piper cayenne. Madras Curry este un amestec de condimente aromatice, special importat din Madras si se poate utiliza pentru diferite mâncaruri indiene autentice cu curry. Curry-ul este un amestec de condimente galben închis spre portocaliu cu un gust specific. Praful de curry a fost inventat de către coloniştii englezi din India în încercarea de a cuprinde diver
Este de origine probabil din zona de est-mediteraneeană (Grecia), sau Asia Mică. Fructele de coriandru sunt des utilizate în multe tări din Europa, Africa de nord şi în întreaga Asie. Coriandrul cu aromă de nucă, dulceag-picant, cu gust şi aromă blândă, este utilizat pentru a potenţa şi a completa aromele celorlalte condimente.În Europa coriandrul este cunoscut de la începutul Evului Mediu. Este folosit la aromatizarea murăturilor şi ca ingredient la asezonarea mezelurilor, în special în cârnaţi şi sala
Seminţe de Chia Ingrediente: 100% seminţe de chia (Salvia Hispanica) Semintele de Chia sunt una dintre cele mai bogate surse vegetale de acizi graşi esentiali Omega 3. Este o sursă excelentă de fibre, sunt bogate in calciu, vitamine, minerale,proteine si in antioxidanti. Semintele chia au un gust neutru şi miros natural. Mod de utilizare: se poate consuma zilnic1- 2 linguri sub forme diferite. Se pot consuma crud, macinat sau germinat, sau se pot adauga in: cereale, iaurt, salate, supe, o
INGREDIENTE : ulei din sâmburi de caise (Prunus armeniaca)100% natural. Se obţine prin presarea la rece a sâmburilor de caise. Este scăzut în grăsimi saturate, conţine aproximativ: 55.0-70.0% acid oleic (Omega-9), 22.0-35.0% acid linoleic (Omega-6), şi mai puţin de 1% acid alfa linolenic (Omega-3) Componenţi principali: acid palmitic, acid palmitoleic,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid arahidic , acid eicosenoic. Uleiul de caise este recomandat pentru pielea sensibilă, usca
Arborele de macadamia este veşnic verde, creşte până la o înălţime de 5 metri, iar fructul denumit şi nucă are o formă rotindă cu un înveliş verde fibros. Nucile de macadamia au o coajă maronie foarte dură în interiorul căruia găsim miezul de culoare gălbuie, aromat şi untos. Dintre toate nucile, cele de macadamia sunt cele mai bogate în ulei. Nucile de macadamia pt fi consumate ca atare, sau adăugate în bomboane de ciocolată, fursecuri sau îngheţată. Nucile de macadamia conţin: acid palm
ingrediente: 100% şofran pur. Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine închis, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina soarelui. Poate conține urme de: Migdale, alune, arahide, nuci, semințe de susan, muştar, gluten. Este cel mai scump condiment din lume. Şofranul este originar din Asia, astăzi este cultivat din vestul Mediteranei până în India.În Europa a ajuns prin secolul 8. Şofranul pur este obţinut doar din pistilurile florii, în fiecare floare există 3p
Ingrediente: boabe întregi de cuișoare Syzygium aromaticum . Au o aromă intensă, plăcută cu gust picant și dulceag, foarte aromat. Se pot combina foarte bine atât cu preparate dulci (prăjituri, tarte etc.) cât și cu preparate sărate (sosuri, orez, tocănițe din carne, pește etc.). De asemenea, se pot folosi pentru asezonarea legumelor, fructelor și a băuturilor. Cuisoarele au fost aduse din India în urma cu multe milenii. Au un efect calmant, au şi acţiune antivirală, sunt o bună sursă de antioxidanţ
Are o eficientă nutritivă superioară, fiind bogat în vitamine (A, B si E), minerale şi acizi graşi importanţi (acid oleic, acid linoleic). În cazul uzului intern, îmbunatăţeşte funcţiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hrăneşte creierul şi sistemul nervos, dinamizează inteligenţa, reduce durerea şi contracţiile musculare. Intern: 5-10 picături zi. Componenţi principali : acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic. Migdalele pot fi de două feluri: dul
Sâmburii de caise conţin amigdalină, substanţă care dă un gust puternic şi amărui. Consumat în cantitate mare şi pe o perioadă lungă de timp poate fi toxică, printre efecte enumerându-se: durerea de cap, setea, greaţa, insomnia etc. Sâmburii pot fi folosiţi în: gemul de caise, în biscuiţi (ex. Biscuiţii amaretti de origine italiană), la lichior (ex. Amaretto) sau se consumă ca atare în jur de 8 sâmburi pe zi. Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obţinem ulei cu vascozitate medi
Ulei de Avocado. INGREDIENTE : ulei de Avocado (Persea Americana) Uleiul de avocado presat la rece este un ulei vegetal 100% natural de culoare verde-masliniu. O sursă bogată de vitamina A şi D, uleiul de avocado este uşor absorbit de piele şi hidratează în profunzime. Este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmează senzaţia de mâncărime sau uscăciune.Acţionează benefic asupra pielii. Se poate adăuga şi în creme: la 10 g de cremă (10 ml l
Mod de administrare Se pot combinafoarte bine atat cu preparate dulci(prajituri, tarte, etc) cat si cu preparate sarate (sosuri, orez, tocanite din carne, peste, etc). De asemenea pentru asezonarea legumelor, fructelor si a bauturilor. Precautii Poate contine urme de migdale, alune, arahide, nuci, mustar, gluten, seminte de susan. Conditii de pastrare: A SE PASTRA LA LOC USCAT SI RACOROS
Proprietati: - este obtinuta din nucile de Shea, urmata de un proces de topire si rafinare; - are culoarea alb-ivoriu si punctul de topire este de 30 C. Mod de utilizare: Produs alimentar, se poate folosi la prepararea prajiturilor, dulciurilor. Ingrediente: Pasta vegetala de shea rafinata. Informatii nutritionale: Valori medii 100g Valoare energetică 3700 900kcal Grăsimi 100g
Mod de preparare: se pun pastele în apa clocotită, ușor sărată, (pentru fiecare 100g paste se va utiliza cca. 1L de apă). Se lasă la fiert la foc mic cca. 11-12 minute amestecând ocazional. După ce pastele ajung la consistența dorită, se scurge apa și se clătesc cu multă apă. Pot fi consumate la fel ca pastele tradiționale. A se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui. Produs vegan, fără gluten. Poate conține urme de SOIA.
Mod de preparare: se pun pastele în apa clocotită, ușor sărată, (pentru fiecare 100g paste se va utiliza cca. 1L de apă). Se lasă la fiert la foc mic cca. 3-5 minute amestecând ocazional. După ce pastele ajung la consistența dorită, se scurge apa și se clătesc cu multă apă. Pot fi consumate la fel ca pastele tradiționale. A se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui. Produs vegan, fără gluten. Poate conține urme de NUCI.